Naomi Osaka botránya után visszalépett a French Open-től - ifaktor
Naomi Osaka teniszruhában és teniszütővel egy tenisz mérkőzésen

A teniszező depresszióra és szorongásra hivatkozott.


Naomi Osaka úgy döntött, visszalép a French Open indulásától és inkább saját magára szán némi időt, minthogy elvonja a figyelmet és problémáival ostromolja a sajtót és a tenisz-közösséget. Ezt a tenisz-sztár saját maga jelentette be Twitter-posztjában.

„Hello mindenki! Amikor pár nappal ezelőtt posztoltam, nem gondoltam, hogy ilyen helyzetet fog szülni ez az egész. Úgy érzem, hogy most az lesz a legjobb a tornának, más játékosoknak és a saját egészségemnek is, ha visszalépek, így mindenki tud a teniszre összpontosítani. Nem akartam soha elterelni senki figyelmét és beismerem, hogy az időzítésem nem volt a legtökéletesebb és fogalmazhattam volna sokkal tisztábban is. Soha nem csinálnék viccet az egészségemből. Az igazság az, hogy a 2018-as U.S Open óta depresszióval és rohamokkal küzdök. Bárki aki ismer tudja, hogy introvertált vagyok és bárki aki figyelemmel kísért a tornákon láthatta, hogy folyton fejhallgató van a fejemen, hisz a zene segít elnyomni a szorongásomat. A sajtó mindig is kedves volt hozzám és szeretnék elnézést kérni azoktól a király újságíróktól, akiket esetleg megbántottam a cselekedetemmel. Nem vagyok valami jó a nyilvános beszédekben és irtó mód szorongok, mielőtt beszélnem kell. Ideges leszek, hogy mindig a legtökéletesebb választ adjam, amit csak adhatok. Ami pedig a sajtókonferenciát illeti itt Párizsban, sebezhetőnek és mentálisan gyengének éreztem magamat, így a saját védelmem érdekében úgy döntöttem, hogy nem veszek részt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Ennek közlése elég primitívre sikeredett, mert úgy érzem, néhány szabály eléggé elavult mára és ezt ki szerettem volna hangsúlyozni. Személyes üzenetben kértem elnézést a Torna rendezőitől és elmondtam, rendkívül boldog lennék, ha a tornát követően beszélhetnék velük, ahogy élesednek a versenyek. Most egy kis időre mindenképp elvonulok a nyilvánosság és a teniszpálya elől, de mikor máskor, ha nem most, a legjobb idő arra, hogy megbeszéljünk bizonyos dolgokat a tornák szervező-bizottságával, hogy tehetnénk jobbá a játékosok, a sajtó és a szurkolók élményét. Remélem, hogy mindenki jól van, biztonságban van és szeretlek benneteket. Találkozunk amikor találkozunk."

Osaka elmondta, hogy sosem akart botrányt és indulatokat szítani azzal, hogy egészségügyi okokra hivatkozva lemondta a sajtótájékoztatót.

Továbbá azt is hozzátette, hogy a 2018-as U.S Open óta szorongástól és depressziótól szenved. Egészségügyi problémákra hivatkozott, ugyanakkor a Twitter-posztjában, amiről már korábban is írtunk, félreérthető szöveget írt, ami kételkedésre ad okot, az állítás valóságtartalmát illetően.

Ennek okán úgy érzi a teniszező, hogy vissza kell lépjen a tornán való részvételtől és mikor ha nem most, a tornák szervező bizottságával át fogja beszélni, hogy tudnának jobb és kedvezőbb feltételeket nyújtani a játékosoknak, a sajtónak és a szurkolóknak.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, 15 ezer dollárra, azaz kb. 4 millió forintra büntették Osakát, amiért kihagyta az első mérkőzést követő, kötelező sajtótájékoztatót.

Osaka a bejelentésében azt is beismerte, hogy semmi harag nincs közte és a tenisz-média között, hiszen mindig is kedvesek voltak vele, valamint elnézést kér a sajtó embereitől is, akiket esetleg megbántott a meg nem jelenésével.


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!