Nem engedi iskolába gyermekeit Dobó Ági - ifaktor
dobó ági és családja nyaral
A kormány legújabb döntésének hála hétfő óta járhatnak suliba az általános iskola alsó tagozatosai. Ettől függetlenül a köznevelésért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán szerint a szülők fordulhatnak az iskola vezetéséhez, amennyiben nem szeretnék iskolába járatni gyermeküket. Dobó Ágiék egyelőre nem engedik gyermekeiket közösségbe.


A legújabb hírek szerint sok helyen nem tudják biztosítani ennek ellenére sem az online és jelenléti oktatás fúzióját, amióta az iskolák megnyitották a kapuikat.

Dobó Ági gyermekei esetében, azonban megoldott ez a kérdés, így továbbra is otthon lehetnek.

„Valóságos üzenet-cunami árasztott el ma, amikor megmutattam Nektek storyban, hogyan tanulunk-dolgozunk itthon. Azt kérdezitek miért nincsenek a gyerekek az oviban, és suliban!? Előre jelzem, hogy ahogyan eddig sem tettem, most sem fogok semmi mellett vagy ellen voksolni, pusztán a kérésetekre megosztom azt, ahogyan mi döntöttünk. Szóval ahogyan láthattátok, a gyerekek nálunk egyelőre itthon maradtak velem.
Beni továbbra is online tanul, amire a sulija minden körülményt tökéletes biztosít is, napi 4-5 órája van, videóhívással, nagyszerűen halad, és egyre önállóbb. Nataniel kapcsán - aki szintén alig várja az ovit, naponta kérdezi - is úgy döntöttünk, hogy itthon tartjuk mindaddig, amíg nem érezzük Őket, és magunkat, legalább a legközvetlenebb kontaktjaikat megfelelő biztonságban. Közülünk még nem kapott mindenki oltást - pláne nem kettőt -, illetve nem tudjuk, hogy azok, akik átestek az elmúlt hónapokban a víruson pl. Csabi, vagy Anyukám, és a párja, rendelkeznek-e elég antitesttel, vagyis kellően védettek vagyunk-e, ha a srácok, akár tünetmentesen is, de hazahoznának valamit a suliból, oviból...
Ha úgy látjuk, érezzük, hogy kellően biztonságban vagyunk - amennyire tőlünk telik -, védve a vírustól, és szövődményeitől, akkor fognak suliba és oviba menni a gyerekek. A jelenlegi rendelkezések lehetővé teszik ezt a döntést, ezért éltünk vele. Mindeközben olyanokkal, és úgy érintkezünk, de azt is mérsékelten, akikkel bízva egymásban, ha szükséges tesztelünk, informáljuk egymást oltottságról, stb., hogy azért ne kattanjunk meg teljesen itthon, a 4 fal között, négyen. Mert nekünk is brutál nehéz, testet-lelket kifacsaró, felőrlő. De persze még mindig semmi ahhoz képest, amit napról napra látunk, hallunk, és nem csak a médiából, hanem a környezetünktől, barátainktól, ismerőseinktől. Mert elképesztőek a veszteségek. Mi még szerencsések vagyunk, hogy dönthettünk így, hogy én 1 éve főállású Anya legyek, és tényleg mindent a Gyerekek, a Család mögé soroljak."

– írta a Mokka műsorvezetője az Instagram-oldalán.

Kérdéses persze a létjogosultsága annak tekintetében, hogy amíg a szülők járnak-kelnek (munka, bevásárlás stb.), pontosan ugyanúgy elkaphatják a vírust, mint a gyerekek az óvodában/iskolában...

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!