Nikola Jokic a 2020/2021-es NBA szezon legértékesebb játékosa - ifaktor

Curry-t és Embiid-et is maga mögött hagyta a Szerb center.


Nikola Jokic, a Denver Nuggets NBA kosárlabda csapat maga-embere lett a 2020/2021-es szezon MVP-je (Most Valuable Player), azaz a legértékesebb játékosa. Ez a díj a center életének és karrierjének legnagyobb elismerése, valamint ő az egyedüli Szerb nemzetiségű játékos, aki valaha is MVP-díjat nyert az NBA-ben. Ezzel olyan európai nevekhez csatlakozott, mint Dirk Nowitzki (Németország), vagy Giannis Antetokounmpo (Görögország).

A 2014-es drafton (játékosbörze), második körben választották ki a magas embert, a 41. helyen. Azzal, hogy Jokic megnyerte ezt a díjat, bezsebelte a valaha volt legrosszabb helyen kiválasztott nyertes díját is, ami természetesen csak erkölcsi elismerés, de biztos, hogy nagyon is tisztában van vele Jokic.

Az NBA-ben a nézők szavazatai nagyban befolyásolják az MVP díj győztesét, így nem meglepő, hogy Jokic 91 szavazatot kapott az első helyre, valamint az újságírók és tv-k szavazataival, összesen 971 pontot és 101 szavazatot zsebelt be, ami kényelmesen elég volt az első helyre.

A második helyen a Philadelphia sztárja, Joel Embiid végzett, 586 ponttal, a harmadik pedig a Golden State Warriors aranykezű irányítója, Stephen Curry, 453 ponttal.

Jokic idén 26.4 pontot és 10.8 lepattantót átlagolt meccsenként. Mindkettő karriercsúcs a fiatal centernél. Azzal, hogy mind a 72 meccsen pályára lépett a szezonban, masszívan hozzásegítette csapatát a playoffhoz még úgy is, hogy egyik legjobb játékosuk és sztár-irányítójuk, Jamal Murry ACL szakadást szenvedett szezon közben. Jokic csapata a Denver Nuggets, továbbra is harcban van a bajnoki címért, jelenleg a Phoenix Suns az ellenfelük.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Friss

Kim Kardashian beáldozta a családi kapcsolatot a divat oltárán

Azt lehet úgy hívni, hogy sürgősségi eset, mikor Kim Kardashian már a saját húgát sem látja.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!