Nánási Pál és társai - 6 fotós inlfluenszer, akit követhetsz - ifaktor
élj határok nélkül élő bence

Bizonyára szinte mindenki egyetért abban, hogy egy-egy jól elkapott pillanat, vagy jól előtt fotó csodákra képes, amikor megnézhetjük és ámulhatunk rajta. Jelen összeállításunkban 6 magyar fotóst sorakoztatunk fel, akik főként az Instagramon – vagy ott is – alkotnak és ezen a platformon aktívak. A fotósok véletlen sorrend szerint szerepelnek a listán!

1, Éder Krisztián

Krisztiánt egész Magyarországon, szinte mindenki csak a művésznevén, SP-ként ismeri, méghozzá a Fluor Tomival 'ezer éve' készített nótája, a Mizu című slágerdalból. Ehhez képest a nagynyilvánosság elől napjainkra teljesen eltűnő énekes, dalszerző ma már inkább fotográfusként dolgozik. Ráadásul egyáltalán nem is mondott csődöt esetében ez az irány, hiszen gyönyörű és művészi képeket oszt meg az Instáján. Ami nem csoda tekintve, hogy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Vizuális Kommunikáció Tanszékére járt. Jelenleg saját stúdiója is van, és több magazinnak készít képeket. Jelenleg Amerikában él.

2, Vojcehovszkij Richárd

Ricsi az Instagramon aktív leginkább és a képeinek tárgya – az esetek túlnyomó többségében – a női test. A képein általában szebbnél szebb lányok szerepelnek, igencsak erotikus pozíciók variánsaiban.

3, Gardi Balázs

Kicsit kilóg a sorból, hiszen magyar származású fiatalemberről van szó, azonban már az Egyesült Államokban él és dolgozik. Balázs – aki a 2018-as Sony World Photograpy Awards sportkategóriájának világbajnoka – Budapesten tanult először fényképészetet és a Népszabadság szerkesztőségében kezdett el dolgozni, hogy aztán kivételes külföldi pályafutása alatt, dolgozzon többek között, a Reuters hírügynökségnek és a National Geographic magazinban is jelentek meg fotói. Fekete-fehér képei világhírűek, ilyenek jelentek meg például az amerikai Time magazinban is. Mostanában a The Atlantic-nek dolgozik.

4, Horváth Eszter

A soproni származású fotós, Horváth Esther néven publikál az Instagramon, és a magyar nyelvű National Geographicnak is készít képeket. Önmagát „a természet megőrzését dokumentáló fotósként" definiálja. Rengeteg alkalommal fotózott az Északi-sarkon és dokumentált többek között a new-yorki tűzoltók különleges alakulatának akcióiról is testközelből.

„A Jeges-tenger, vagyis az Arktiszi-óceán, illetve az Arktisz az a hely, ahol a világ leggyorsabb természeti változásai zajlanak. Az átlaghőmérséklet ebben a régióban kétszer olyan gyorsan növekszik, mint bárhol máshol, ezért számomra ez az a terület, amely a legtöbb figyelmet igényli, hiszen ami az Északi-sarkon történik, az egész bolygót befolyásolja"

nyilatkozta korábban az NLC.hu-nak.

5, Nánási Pál

Őt aligha kell bemutatni, Ördög Nóra férjét egy ország ismeri. A Playboy fő aktfotósaként lett elismert fotós, aztán Nórival való kapcsolatát kapta fel a média, így tett szert országos népszerűségre.

„A legnagyobb magazinok exkluzív fotósorozatait készíti hónapról-hónapra, a legnagyobb cégek óriásplakátjai, újsághirdetései sorakoznak a portfóliójában. A legismertebb fotós az országban"

jellemzi férjét Ördög Nóra a nanasipal.hu bemutatkozó szövegében.

6, Élő Bence

Bence a szó szorosabb értelmében social média fotós, és videókat is készít. Témai között megtalálható szinte mindenféle, kezdve, de leginkább elmondható róla, hogy a természet különböző aspektusait veszi górcső alá. Instagram-oldala az Élj Határok Nélkül néven található meg, és a YouTube-on is több mint 400 ezer követővel rendelkezik, hiszen videós tartalmakat is nagy számban tesz közzé.

Ne hagyd ki!