Numbava haszontalannak tartja a táplálék-kiegészítőket - ifaktor
Numbava szürke kabátban felfelé néz

A személyi edző és táplálkozási tanácsadó influenszer, Gazdag Tünde – művész nevén Numbava - teljesen feleslegesnek találja az étrend-kiegészítők 90%-át. Ezt a véleményét a minap fejtette ki Instagram-storyjában, minek hatására elárasztották követői kérdésekkel. Ezeket válaszolta meg Insta-bejegyzésében Tünde.


Tündi őszintén és nyersen leírta a véleményét a témával kapcsolatban és sok embert gondolkozásra buzdított az ételfogyasztási szokásaikat tekintve. Egy dokumentumfilmet is javasolt követőinek, ami neki is megváltoztatta a véleményét a táplálékbevitelről.

„A minap posztoltam sztoriban, hogy az étrend-kiegészítő piacon található termékek 90%-át teljességgel feleslegesnek és haszontalannak tartom a mai tudásommal.

Szeretem, mikor valaki tud szöveget értelmezni, pláne olvasni a sorok között, páran rögtön rám is írtak, hogy mi lenne az a maradék 10%, amit ajánlok. Semmi titkosat, egyrészt az étrendből/életmódból „hiányzó" mikrotápanyagokat, pl egy jó minőségű komplex multivitamin formájában. Ennyit, semmi mást, minden más csak egyénileg egészítheti ki az étrendet. Étrendet, mely alatt én teljes értékű, „valódi" alapanyagokból álló étrendet értek, nem porokat, szeleteket, turmixokat.

A valódi alapanyagok viszont nem termelnek akkora hasznot, mint egy dizájnosan megtervezett étkezés helyettesítő biszem-baszom vagy az egészséget/karcsúságot kétségbeesetten kergető egyén tudatalattijára kiválóan ható, vásárlásösztönző hívószavak, úgymint diétás, light, mentes, kalória csökkentett, mentes… Ez a másik: a mentes-őrület. Elgondolkodtatok már, hogy miért akartok mentesen étkezni? Mégis mitől mentesen?? és akkor mi van benne a „mentes" helyett…az a helyettesítő meg kell/szükséges egyáltalán Neked?? Nem lehet, hogy azzal a „másikkal" ugyanúgy beavatkozol a kényes belső folyamatokba, mint a klasszikussal??? Kérdések, mindig csak kérdések…

A valódi élelmiszer a földről/földből jön, az ember a természet része, ha attól elszakad, az már jót nem jelenthet. Nem véletlenül tartom a tavaly ilyenkor látott„Mérgezett föld" című dokumentumfilmet „game changer"-nek, igazi villanykapcsolónak a fejemben. Nézzétek meg, gondolkodjatok el rajta és vonjátok el a következtetéseket, magatok is érezni fogjátok, hogy hol kell keresni a problémát a mai életmódunkban, hol van a „titok", hol a kulcs az „egészséges életmódhoz". Lelombozó lesz, előre szólok, mert látni fogjátok, hogy bármennyire is szeretnénk mi a kis konyhánkban jól csinálni, ha a nagyipar már eleve elcseszi profitérdekből, gőgből, megszokásból, akármi miatt"

– fejtette ki véleményét hosszasan Numbava.

A kommentelők közül rengetegen köszönték meg Tündének, hogy felnyitotta követői szemét és útmutatást ad az egészségesebb életmód irányába.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!