Oczella Eszter megmutatta, hogyan kell pózolni - ifaktor
Oczella Eszter fehérnemű fotózáson

A 2016-os Miss Earth Hungary szépségkirálynőjének megválasztott Oczella Eszter évekkel ezelőtt testépítésbe kezdett, amit azóta is töretlenül űz. Legújabb Instagram-bejegyzésében egy videófelvétellel mutatja be, hogyan is kell prezentálni kidolgozott testüket a sportversenyeken.


Eszter bemutatja követőinek, hogyan is szokott pózolni a testépítő versenyeken. Ez sokaknak igen könnyűnek tűnhet, azonban a hazai influenszer elárulja követőinek, közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek kinéz. A szépségkirálynő azt is bevallotta nekünk, sokszor be kell látnia, hogy változtatnia kell a mozgássorozatán.

Bejegyzéséből azt is megtudhatjuk, hogy szerdától bizony ő is már csak otthon fog sportolni. Követői motiválása érdekében pedig készül nekünk otthon edzős videókkal.

„Pózolás.... a mi sportunkban, a testépítésben talán az egyik (ha nem a leg) legfontosabb dolog. Hiába az esztétikusan kidolgozott test, a kerek, mégis szálkás izomzat, ha a prezentálás rossz.

Sokan biztosan úgy gondolják, mi sem egyszerűbb ennél, csak tekergés egy kis "pucsítással", de nem, ez sokkal több ennél. Ha visszagondolok akár csak egy fél évvel ezelőtti póz rutinomra, amiről akkor azt gondoltam, hogy jó, rá kell jönnöm, hogy nem... mindig van min finomítani. Nem véletlenül tanítják, hiszen az egyes izomcsoportok megfeszítése az adott pózban nagyon is nehéz, ráérezni, melyik testhelyzetben mi mutat jól, emelett pedig követni az adott szövetség szabályrendszerét nagyon is összetett dolog. Különösen a felkészülés elején, amikor még az izmok fedettek. Ennek ellenére ez is egy olyan részlete a felkészülésnek, ami napi szintű gyakorlást igényel.

Én arra jöttem rá, ez a fajta mozgáskultúra nem csak egy versenyzőnek lehet hasznos. Kontrollálni a mozgást, a járást, a testtartást, levegővételt... ezek a dolgok mindenkinek a javára válhatnak, akik foglakoznak a fizikumukkal, ugyanis nagyon sok olyan csinos hölgyet látok, akik görbe háttal, leeresztett vállal, kiengedett pocakkal járják az utcákat, ezek pedig jócskán levesznek az esztétikai élményből!:))

Na de egy szónak is száz a vége.... szerdától újra itthon edzünk, mozgunk! Ez van sajnos, el kell fogadni! Ez viszont nem azt jelenti, hogy itt a vég, mostantól el is engedhetjük az évet, karácsonyra már úgy sem kell a csinos body... de kell! Nem csak a tükör miatt, de az egészségünk miatt is!!

Úgyhogy hamarosan új otthoni edzős videókkal jövök Nektek, és egy új projekttel is készülök... Addig is fel a fejjel mindenkinek, egyszer ennek is vége lesz, addig pedig használjuk ki azt, amink van!"

- olvashatjuk @eszteroczella hosszú sorait.


Ne hagyd ki!