Olasz győzelem született az Eurovíziós Dalfesztiválon - ifaktor
Eurovíziós dalfesztivál győztes csapata ünnepel félmeztelen

Szűkösen, családi körben és egy év kihagyás után újra megrendezték a zenei eseményt.


A történelem során első alkalommal fordult elő, hogy elmaradt az aktuális évi Euróvíziós Dalfesztivál. A világ legnagyobb zenei eseményére, a múlt években több száz millióan voltak kíváncsiak. Európán kívül, az USA-ban, Dél-Amerikában, Koreában és Kanadában is közvetítik annak ellenére, hogy ők nem vesznek részt ezen a rendkívül nagy eseményen.

A tavalyi, 2020-as esemény, nem érdeklődés hiányában, hanem a világjárvány kitörése és annak következményeképp elmaradt, így a popzene fellegvára, tavaly kongott az ürességtől.


Idén ugyan csökkentett nézőszámmal, de sikerült megrendezni az eseményt, amelyre Hollandiában, Rotterdamban került sor. Ezt a privilégiumot, a 2019-es győztes, Duncan Laurence győztes produkciója után kaphatta meg az ország. A rotterdami Ahoy Arénában, kevesebb mint ötezer ember előtt léptek fel az országok képviselői, ami elég családiasra sikeredett.

Ugyan a körülmények és a több százezres nézők hiánya egy ürességet hagyhatott a fellépőkben, de teljesíteni kellett. Ezt pedig Olaszország vitte véghez a legeredményesebben, így az ő általuk indított, Måneskin rockzenekar húzta be a győzelmet, ezzel megnyerték a rendezési jogot is a következő világeseményre.

A magyar indulók közül a történelemben, Pápai Joci érte el a legjobb eredményt 2017-ben. A másik országok tévézői és szakmai zsűrije beszavazta a legjobbak közé az énekest, majd a közönségértékelés alapján, az Origo, és vele együtt Pápa Joci, összesítésben a 8. helyen végzett a 42 indulóból.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!