Osváth Zsolti megcáfolná azokat, akik kételkedtek benne - ifaktor
Osváth Zsolt: Megcáfolom azokat, akik azt mondták nem vagyok képernyő elé való

Osváth Zsolttal, vagy ahogy korábbi korszakából ismerhetjük VV Zsoltival beszélgettünk Való Világról, karrierről és családalapításról. Interjú.Mit gondolsz ennyi év távlatából a Való Világos korszakodról?

Nagyon sokat hozzátett ahhoz, aki most vagyok. Bánni nem bánom, viszont soha nem csinálnám újra. Ma már látom, hogy nem ez az egyetlen módja, hogy valaki képernyőre kerüljön vagy médiában tudjon dolgozni. Nyilván ezt négy év után látom így, azóta csináltam jó néhány műsort az RTL-nél, illetve most már van saját YouTube-csatornám is, de akkor azt gondoltam, hogy ez a legkönnyebb út ahhoz, hogy kievickéljek a vendéglátásból.

Visszanézted amúgy önmagad?

Nem, mivel viszonylag gyorsan elkezdtem dolgozni a csatornánál a kijövetelem után és azokkal az emberekkel voltam közvetlen kapcsolatban, akik a Való Világot készítették. Nem akartam csalódni. Szerettem volna mindent úgy megélni, ahogy én azt bentről láttam.

A villában végig nyíltan vállaltad önmagad. Ez tudatos döntés volt részedről? Egyáltalán, mikor döntöttél úgy, hogy ezt nem fogod titkolni?

Ez soha nem volt egy tudatos döntés. Fel sem merült bennem az, hogy valahol ne vállaljam fel magam. Nem e körül forog az életem, nem hiszem, hogy ettől különlegesebb, szebb vagy jobb lennék. Én egy férfit szeretek és vele élek!

Az atrocitásokon, amik emiatt értek hogyan tudtál felülkerekedni?

16-17 évesen fogadtam el magam és vállaltam fel, hogy ki is vagyok. Mivel ez már több mint 10 éve volt megtanultam kezelni. Engem azzal nem lehet megbántani, ha valaki lebuziz. Önmagában ez egy tény, én ezzel nem tudok mit kezdeni. Nem tudnak megsérteni a jelzőkkel.

Mi volt az a pont, amikor úgy érezted át kell térned a YouTube-ra?

Nem volt egy konkrét ilyen nap, hogy így döntöttem. Annyi történt, hogy számot vetettünk a kedvesemmel és arra jutottunk, hogy meg kell magamnak csinálni a szerencsét.Senki nem várhat arra, hogy egy kereskedelmi csatorna műsort adjon neki. Pontosabban, én vártam sokáig, de aztán rájöttem, hogy van más opció is a boldogságomhoz. Az egész életem abból állt, hogy minden gesztenyét magamnak kapartam ki, mindenem, amim van azt saját magamnak teremtettem meg. Akkor a műsorvezetéssel miért ne lehetne így? Nagyon szívesen készítettem volna az RTL-nél olyan műsorokat is, ahol nem csak a kamera mögött vagyok, hanem előtte is, de már lassan 30 vagyok, időszerű volt valamit elkezdeni. Átgondoltam és arra jutottam, hogy ott a tökéletes platform, a YouTube. Belevágtam és bejött! Megcáfoltam azoknak az embereknek a véleményét, akik azt mondták, hogy nem vagyok kamera elé való és úgy tűnik sokan szeretnek.

Elmondhatjuk, hogy ebben közrejátszott az, hogy a TV már nem adott neked eleget?

Abszolút, de a tévé továbbra is egy szerelem számomra az RTL-nek pedig mindig hálás leszek. Mai napig, amikor látok egy új felhívót a tévében összeugrik a gyomrom és azt érzem, hogy akár lehetnék ott is, dolgozhatnék napi 16-18 órát abban a szerelemben és tökéletesíthetném azt a produkciót, de aztán belátom, hogy ideje magamat is tökéletesíteni, Magyarország piacvezető csatornája elboldogul nélkülem. Ettől függetlenül, ha lenne olyan produkció, ami olyan fizetést vagy pozíciót kínál, valószínűleg nem mondanék nemet. Ha nekem szakmailag előrelépés lenne akkor elvállalnám, viszont jelenleg úgy érzem, hogy a mostani munkakörömből már kihoztam a maximumot, a YouTube pedig egy kihívást jelent számomra, ahol ilyen határok nincsenek.

Beszéljünk egy kicsit a magánéletedről is. Legutóbbi videódban az örökbefogadás nehézségeiről meséltél. Látsz jelenleg bármilyen megoldást arra, hogy Patrikkal családot alapítsatok?

Egészen konkrétan egy törvénymódosításról volt szó a videómban, amivel kapcsolatban megkeresett engem egy ügyvéd, aki emberi jogokkal foglalkozik. Valószínűleg közösen az Alkotmánybírósághoz fordulunk, mert nagyon diszkriminatívnak találom a törvénymódosítást. Addig a pontig, amíg 100%-osan nem tudom azt mondani, hogy nekem soha nem lehet gyerekem és nem fogadhatok örökbe, addig mindig reménykedni fogok. Sokkal radikálisabb intézkedés kell ahhoz, hogy elvegyék a reményemet a gyermekvállalástól. Inkább a tenni akarás van bennem, mint sem a lemondás.

Mik a terveid 5-10 év távlatában?

Túl leszek 1-2 botoxon, szépészeti beavatkozáson, ez szinte már biztos. De komolyra fordítva a szót, legalább egy gyermeket szeretnénk, Patrikkal, ugyan így kertes házban élni és egy sikeres vállalkozást magamnak tudni. Nem akarok minden nap attól félni, hogy bármikor szegény lehetek újra. Az a célom, hogy sikerüljön minden, nem kell sok, csak az a lényeg, hogy ne kelljen azon gondolkoznom, hogy holnap mi lesz, hanem hátra tudjak dőlni, eltudjak utazni valahova és megtudjam teremteni a családomnak azt, amire szüksége van.

Ne hagyd ki!