Pásztor Gina: Testképzavarral küzdöttem tinikoromban - ifaktor
Pásztor Gina kék toppban áll

Pásztor Gina a hazai közösségi média egyik feltörekvő influenszere. Szabadúszó modell, nem mellesleg kezdő fotós is. Nemrég létrehozta saját YouTube-csatornáját, így napjai nagy részét tartalomgyártással és tanulással tölti. Vele beszélgettünk karrierről, a modell szakmáról és egyéb izgalmas témákról. Interjú Pásztor Ginával.


Sok dolgod volt ma? Általában hogyan telnek a napjaid?

Nálam általában mindennek az a kulcsa, hogy nagyon beosztom az időmet és a napjaimat, mert hajlamos vagyok a lustálkodásra. Ebbe elég nehezen rázódtam bele. Most délelőtt egyébként egy videót vágtam. Tegnap megfőztem előre, hogy ma azzal már ne kelljen foglalkozni. Azt fontos tudni, hogy én itthonról dolgozom nagyrészt és emiatt nehéz volt összeegyeztetni az otthoni teendőket a munkáimmal. Próbálok mindig előre dolgozni. Igyekszem minél több időt a tartalomgyártással foglalkozni. Mostanában kezdtem el fotózni is. Ezeknek az utómunkái nagyon sok időt vesznek igénybe. Rengeteg külföldi YouTubert nézek, általuk szoktam inspirálódni, illetve a Pinterestet is nagyon szeretem pörgetni.

Említetted a fotózást, amivel nem olyan régen kezdtél el komolyabban foglalkozni. Vannak már felkéréseid?

Szerencsére egyre több felkérésem van, aminek nagyon örülök, hiszen nem vagyok profi. Alakulóban van inkább ez a projekt. Az elején mindig mindenkinek elmondom, hogy kezdő fotós vagyok, hogy tudják mire számíthatnak. Nagyon szeretnék fejlődni a fotózás különböző területein, ezért külön örülök, hogy érkeznek felkérések is. Ezek során rengeteg tapasztalatot gyűjthetek. Emellett természetesen folyamatosan képzem magam és különböző tanfolyamokon is részt veszek.

A pandémia helyzet befolyásolta a munkáidat?

Én azt érzékeltem, hogy az első hullám sokkal észrevehetőbb volt. Jobban befolyásolta a munkafolyamatokat, nem csak a modellkedéssel, hanem minden mást is. Most a második hullámban szerintem mindenki lazult, nem félnek annyira az emberek. Én már átestem a betegségen, így nem tartok tőle. Most már rendesen szerveznek fotózásokat is. A párommal alig várjuk, hogy moziba mehessünk, vagy bármi olyan programot csinálhassunk, amit jelenleg nem lehet. Ezek nekem nagyon hiányoznak.

Hogyan csöppentél bele a modell szakmába? Mi indított el ezen az úton?

Korábban egy videót is szerettem volna készíteni erről a YouTubera, mert rengeteg követőmet érdekli ez a téma. Állandó visszatérő kérdés a modellkedés a közösségi felületeimen. A sok pozitív élmény mellett sok rosszal is társult a szakma sajnos. Megmondom őszintén, hogy nem vagyok maximálisan a modellkedés mellett.

Nekem sajnos testképzavarom volt, ami a teljes tinikoromra kihatott.

Én egy osztálytársam által csöppentem bele a szakmába, de fogalmam se volt, hogy ez hogyan működik. Nem tudtam, hogy vannak divat modellek és vannak a 180 centisek, akik a fashion weeken sétálgatnak a kifutón. Én egy olyan ügynökséghez kerültem, aminek az elképzelésébe nem fértem bele. Nekem nőies alakom van és széles csípőm. Ez pedig nem volt az elvártaknak megfelelő. 17 évesen a védőnő az iskolában félrehívott, hogy súlyosan alultáplált vagyok. Ennek ellenére az ügynökségtől azt hallgattam, hogy kövér vagyok. De sok dolgot köszönhetek is nekik. Például, hogy megtanultam angolul, talpraesett lettem és sokat utazhattam.

Mit tanácsolnál azoknak a fiatal lányoknak, akik modellkedéssel szeretnének foglalkozni?

Nekem az a legfőbb tanácsom, hogy olyan ügynökséghez menjenek, akik olyan karaktert keresnek, mint amilyen az adott lány. Igazából ez a legfontosabb, hogy ne essenek ebbe a hibába. Ne küzdjenek olyanért, amit lehetetlen elérni. Ez nem történt volna meg velem se, ha olyan ügynökséghez kerülök, akik hozzám hasonló lányokat foglalkoztatnak. A modellkedés egy nagyon jó dolog tud lenni. Persze vannak elvárások, de olyan ügynökséget kell találni, ahol teljesíthetőek is.

Ne kérjük egy nőies lánytól, hogy fogyjon le, ha ilyen a genetikája.

Egyébként nem rég hagytam ott az ügynökséget, most szabadúszó vagyok és magamat menedzselem. Próbálok egészségesen étkezni és szeretnék a YouTubera ezzel kapcsolatos videókat készíteni.

Ha már YouTube. Nem rég indítottad el a csatornádat, mi a fő célod vele?

A legnagyobb célom, hogy közelebb kerüljek a követőimhez. Az évek folyamán, amikor élő bejelentkezést csináltam az Instán kaptam az üzeneteket, hogy nem is gondolták, hogy én ilyen közvetlen vagyok. Rájöttem, hogy így jobban megtudom mutatni a valódi énemet. Ezt szeretném megmutatni, hogy valójában milyen vagyok. Nagyon sokan azt hiszik, hogy én más vagyok, vagy rám fel kell nézni.

Szeretném megmutatni nekik, hogy én is ugyan olyan ember vagyok. Segíteni nekik, megszólítani őket, hasznos információkat átadni nekik.

Leginkább a divattal kapcsolatosan. Ebből itthon nincsen sok és nekem ez a fő proflom.

Mik a terveid a jövőt illetően?

Nagy vonalakban a fotózásra szeretném a legtöbb energiámat fordítani. Sokat szeretnék fejlődni benne és igazán minőségi szintre eljutni. Illetve a tartalomgyártást ugyan így folytatni.

Ne hagyd ki!