Pep Guardiola videóüzentben köszöntötte a 110 éves Vas - ifaktor
Pep Guardiola videóüzentben köszöntötte a 110 éves Vasast
Az angyalföldi klub fontos dátumhoz érkezett a tegnapi napon, ugyanis fennállásnak 110. évét ünnepelhette.

A születésnapon a piros-kékek egykori legendái köszöntötték a klubot, illetve egy meglepő személy videóüzenete is kikerült a Vasas FC Facebook-oldalára. Ugyanis nem más mint a Manchester City jelenlegi trénere Pep Guardiola is megemlékezett a klubról.

Guardiola üzenetében először is gratulált a 110 évhez, majd Kubala Lászlóról mesélt, aki nemcsak a Vasas, hanem a menedzser nevelőklubjának az FC Barcelona történelmének is az egyik legfontosabb játékosa. Majd Pep végül azzal fejezte be, hogy reméli egyszer majd lesz lehetősége jobban is megismerni Magyarországot, illetve az angyalföldi egyesületet.

„Ha már a vírus miatt csak az online tér maradt a kerek születésnap megünneplésére, szerettük volna, ha egy igazi világsztár is köszönti a Vasas családot. Pep Guardiola volt az első ötleteink egyike, aki igazán hiteles ebből a szempontból, hiszen játékosként a klubhűség mintaképe volt Barcelonában, ráadásul Kubala László személye is egy közös pont a Vasas és az FC Barcelona történetében. Manuel Estiartét hívtam először, aki nagyon szerette édesapámat, és a korábbi megkereséseimkor, például a Kubala Akadémia alapításakor is nagyon készséges volt velem. Most is csak annyit kérdezett, hogy mikorra küldjék a videót, március elején pedig meg is érkezett Guardiola üzenete Manchesterből."

mondta a Vasas SC klubelnöke Markovits László.

A klubot egyébként maga Manuel Estiarte is felköszöntötte, aki korábban olimpiát és világbajnokságot is nyert a spanyol vízilabda csapat tagjaként.


Ne hagyd ki!