Receptötletek húsvétra Dukai Reginától - ifaktor

Akik régóta követik a népszerű modell, Dukai Regina közösségi felületeit, már tudhatják, hogy a sütés és főzés nagyon közel állnak a szívéhez. Minden ünnepre készül valami különlegességgel, így mi összeválogattuk az eddigi legjobbakat.


Sajnos a tavalyi évben, akárcsak idén is, a húsvétot karantén alatt töltöttük, így Reginek is több ideje volt kísérletezni a konyhában, amiből fantasztikus receptek születtek.

Egy párat most meg is mutatunk nektek. Az első szuper süti receptje Reginek egy almás, áfonyás, málnás galette, melynek receptjét és elkészítését pontosan leírta posztjában.

„Almás, málnás, áfonyás galette recept:
3/4 csésze liszt, 1 evőkanál cukor, 1/2 teáskanál só, 1/2 csésze vaj, 1/2 csésze víz, 1 tojás, 2 evőkanál tej
Rakd egy nagy tálba a lisztet, a cukrot (ha sós változatot szeretnél, akkor ezt jobb, ha kihagyod 😅) , a sót és a vajat. Kézzel addig morzsold , míg szépen el nem dolgoztad az egészet egyenletesre, majd öntsd rá a vizet.
Nekem picit lágy lett a tészta, így addig adtam hozzá lisztet, míg össze nem állt! Nem kenhető masszára van szükségünk, hanem épp olyan állagra, mint amikor kenyeret vagy kalácsot készítünk. Amikor kész vagytok, folpackba csomagoljátok és 20 percre rakjátok a fagyasztóba.
Ezután rakd egy tálba a málnát, az áfonyát vagy bármilyen gyümölcsöt és cukrot/mézet , fahéjat és egy kis citromlevet locsolsz rá, majd összekevered. Ha nagyobb gyümölcs mellett döntesz, pl. alma, akkor hámozd meg, vágd szeletekre vagy apró kockákra.
Miután a tészta kikerült a fagyasztóból, vágj a sütötálcádnak megfelelő méretű sütőpapírt. A legegyszerűbb már ezen kinyújtani vékony kerek formára a tésztát, így a sütőpapírral együtt emelheted át a tálcára. Ez fontos lépés! Én nem így csináltam és szét is szakadt a tésztám több helyen emelés közben.🤦🏼♀️
A kerek forma közepére helyezed a gyümölcsöt (körberaktam a málnás-áfonyás tölteléket apróra vágott almával. Laposan rakd, ne legyen púpos a töltelék) úgy, hogy maradjon széle a tésztának, amit majd rá tudsz hajtogatni. Nem kell, hogy a hajtás szép legyen! Ha ezzel kész vagy, keverd össze a tojást a tejjel, kend végig vele a tésztádat, majd szórj rá egy kis cukrot/barnacukrot és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre"

– olvashatjuk Regi bejegyzésében.

A poszt ide kattintva látható.

Második receptként a húsvétkor elmaradhatatlan fonott kalácsot mutatjuk meg, Regina elkészítésében.

A képet ide kattintva érheted el.

És ha már desszertek, akkor koronázzuk meg az egészet egy finom rizsfelfújttal, amit Regina így készít el:

„Mivel kifogytam az élesztőből és az elmúlt időszakban amúgy is, ha kellett, ha nem, kalácsot sütöttem, úgy döntöttem, hogy húsvétra Anyukám-féle rizsfelfújtat készítek, csupán egy kicsit megváltoztatom a receptet és tej helyett mandulatejet, cukor helyett pedig eritritet használok. ☺️

Mandulatejes, eritrites rizsfelfújt:
25dkg rizs, 3/4 liter tej vagy növényi tej (miközben főztem, öntenem kellett még hozzá), 4 dkg vaj (növényi vajat használtam) , 8 dkg cukor vagy 10 dkg eritrit, reszelt citromhéj, 4 tojás, egy csipet só.
A rizst annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen csak ellepi, beledobjuk a sót és a vajat.
Ha a vizet magába szívta, a tejben puhára főzzük, és kihűtjük.
A tojások sárgáját kikeverjük az eritrittel vagy cukorral, beletesszük a reszelt citromhéjat és hozzákeverjük a kihűlt rizshez. A rizs állaga akkor jó mielőtt belekevered, ha finom krémes, kenhető a massza. Nekem picit furkó lett először, ezért még itt is öntöttem hozzá mandulatejet.
Tehát hozzákeverjük az eritrites/cukros tojássárgáját, majd a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és ezt is lassú mozdulatokkal, szépen a rizshez keverjük.
Alaposan kivajazott (növényi vajat használtam) tálba öntjük és 180 fokon addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje! Ha elkészült, még forrón kockákra vágjuk és lekvárral tálaljuk"

– írta Regi posztjában.

Kattints ide a bejegyzéshez.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Friss

Irtó cuki dolgot csinál a gyertyákkal Horváth Grétáék kisfia

Ugye mindenkinek ismerős az a szokás, hogy a születésnapunkon az erre az alkalomra kapott íncsiklandó tortán lévő gyertyákat elfújjuk, majd kívánunk valamit? Nos, ezt a hagyományt fejlesztette tovább Horváth Gréta és Dávid kisfia, Filip.
ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!