A Sztárok támogatásukról biztosította a Down-szindrómásokat - ifaktor
Rejtett Kincsek Down Egyesület
A Down-szindrómások világnapját március 21-én tartották világszerte. Természetesen nem véletlen a dátum: a 21-es kromoszóma genetikai elváltozása okozza ugyanis a Down-szindrómát. Magyarországon 1000 újszülöttből 1-et érint ez az állapot.


Down Világnapra hívja fel a figyelmet a Rejtett Kincsek Down Egyesület, mely március 21-én arra kér mindenkit, hogy húzzon feltűnő színű és felemás zoknit a lábára, hogy ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy mindenki értékes és egyenjogú tagja a társadalmunknak – írja a Népszava.

Az országban nagyjából 60 közismert sztár, híresség, sportoló és influenszer csatlakozott a kampányhoz. Íme, néhányuk: Ónodi Eszter, Gyurta Dániel, Rákóczi Feri, Budavári Fülöp, Stohl Luca, Békefi Viktória és Feng Ya Ou, Osváth Zsolt vagy Bereczki Zoltán.

A Rákóczi-család színe-java eltérő színű zoknit vett fel, hogy ezzel támogassa a fogyatékkal élők egyenjogúságát.

Az influenszer, Budavári Fülöp is egymás elfogadására hívja fel a figyelmet.

Békefi Viki és szerelme, Feng Ya Ou közösen fotózkodtak az alkalomból.

„Annyi minden egy képen. Igazából mindenem egy képen. A szerelmem, a fiam és a lányom a kanapém. Felemás zokni, egy felemás kutyák. Mennyi különbözőség, de a szeretet amit a kép megmutat egyértelmű"

– írta Osváth Zsolt az általa feltöltött képhez.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!