Mesél rablásai hátteréről Hajdú Péternek Ambrus Attila - ifaktor
Ambrus Attila kerámiázás közben
Ambrus Attila – aki a Viszkis néven vált ismerté – lesz Hajdú Péter első vendége a LifeTV-n futó Összezárva Hajdú Péterrel második évadában.


Ambrust ma már leginkább celebként és médiaszemélyiségként ismerhetjük, azonban idáig el is kellett jutnia és ehhez élete során sok rossz döntést „kellett" hoznia.

Hajdú Péternek elárulta, hogy azért ivott mindig egy pohár viszkit a betörések előtt, hogy legyen benne annyi „kurázsi", hogy a rablást végre tudja hajtani.

A Viszkis 1993 és 1999 között nagyjából 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. 1999-es elfogása után még megszökött az előzetes letartóztatásból, majd miután ismét rács mögé került, onnan már 12 évig nem is szabadult.

„Kedden ki kellett pucoljam a bankot, ahhoz, hogy szerdán el tudjunk menni nyaralni"

– árulta el a műsorban Attila. Hajdúval való beszélgetése során a börtönévekről, illetve jégkorongozói, valamint családi előéletéről is mesélt az egykori elítélt.

2017-ben Antal Nimród rendezésében film készült életéből, amely A Viszkis címmel került a mozikba és nagy sikert aratott – noha sokan nem értették miért csinálnak filmet egy bűnöző életéből.

Itt azért megjegyeznénk, hogy a rabló fegyverét csak fenyegetésként használta, így emberéletet sosem követeltek a betörései (azért egyszer egy nőt leütött pisztolyával – a szerk.). Valószínűleg ennek is volt köszönhető, hogy a társadalom egy emberként szurkolt a rendőröket rendszeresen becsapó rablónak.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!