Richard Branson előbb megy az űrbe, mint Jeff Bezos - ifaktor
Richard Branson és csapata kék szerelésben üvegfal előtt
Így versenyeznek a világ leggazdagabb emberei, az űrturizmus megalapításának jogáért és trófeájáért. Hol van Elon Musk?

Richard Branson a világ egyik leggazdagabb embere, Jeff Bezos pedig a másik. Hol és mire tudnák elkölteni azt a rengeteg pénzt, ha nem a legelőkelőbb szórakozásra, ami utat nyithat az új gazdasági résnek, ez pedig az űrturizmus.

Branson úgy tűnik, hogy megnyerni készül a milliárdos versenyt, hiszen most jelentette be, hogy képes lesz felszállni a Virgin Galactic gépe már jövőhét végén. Ez pontosan 9 nappal korábbra tehető, mint hogy Bezos csapata kirepülne. A jövőhét végére tervezett repülésen, a fedélzeten ott lesz a brit milliárdos is.

A Blue Origin névre keresztelt, első ilyesfajta űrutazás, Bezos legféltettebb projektje, amivel Musk és a többiek elé akart beférkőzni. Bransonnal azonban nem számolt, így történhetett, hogy több mint egy héttel képes volt őt megelőzni a Virgin tulaja.

A Virgin Galactic szerint, Branson 2 pilóta és 3 asztronauta társaságában fogja véghez vinni a repülést, amivel a „személyes űrutazási élményt" szeretné tesztelni.

Richard cége elmondta, hogy VSS Unity SpaceShipTwo rakéta indulását élőben fogja közvetíteni a közösségi médián és azt is, hogy a projekt neve „Unity 22" lesz.

Legyen hát verseny és győzzön, aki több pénzzel bírja!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!