Rimóczi Zsófia: Öt éve nem tartjuk a karácsonyt - ifaktor
Rimóczi Zsófi csillagszóróval

Akik régebb óta követik Rimóczi Zsófit az Instagramon, talán meg sem lepődnek legújabb bejegyzésén. Zsófi igen sajátos módon éli az életet, cserébe az egyik legboldogabb embernek tudhatja magát. Legújabb posztjában arról mesél követőinek, hogy miért nem ünnepli férjével a karácsonyt.


Zsófi bejegyzésében leírta, mit kikerülnek az ünnep kötelező köreiből és mi az, amit örömmel átélnek ők is. Számos kommentet kapott az influenszer követőitől, akik egytől egyig felnéznek rá. Sokak véleménye szerint az az igazi karácsonyozás, amit Zsófi említ posztjában.

„5 éve nem tartjuk a karácsonyt. egyáltalán nem gondoltam volna, de leginkább a minimalizmusról szerettek nálam olvasni, ezen belül pedig többen kértétek, hogy érintsem ezt az ünnepet.
én egy decemberi lány vagyok & nagyon szeretem a karácsony hangulatát. az égőket, a fahéj illatát, a zenéket, a közös éneklést és a csillagszórókat. tetszik ahogyan egy világot átjár a karácsony életérzése. de itt egy ideje meg is álltam. nem veszünk részt az ajándékozásban, vagyis nem adunk és mi sem kapunk ilyenkor. nem elvekből, egyszerűen csak nem szeretnénk, mert nyugtalanná és feszülté tett minket az ünnepekre való őrült készülés, és így a karácsony számunkra egyáltalán nem arról szólt, amiről kellett volna szólnia. az ajándékozás felfalta a meghittséget.
ez az 5 év sokkal nyugisabban telt, amióta meghoztuk ezt a döntést a férjemmel. már nem járjuk a plázákat, nem bújjuk a webshopokat, nem törjük magunkat estétől reggelig kézműves cuccokat készítve (ez volt az utolsó ajándékozós ünnepünk, reggelig sütöttünk a szeretteinknek). régebben minden évben 23-án még a plázában bolyongtam egész nap, mert MINDENKIT ILLIK megajándékozni. folyamat zsákutcákba ütköztem azzal, hogy vajon a másodunokatesvérem, a kollégám, a Jancsika az utcából minek örülne. erőltetettnek éreztem megajándékozni olyanokat, akiknek nem is igazán ismerem az igényeit. de sokszor a férjeket is milyen nehéz megajándékozni nem? hisz "mindenük megvan".
egyébként szoktunk ajándékozni, egymást is és másokat is. például ha meglátunk valamit és tudjuk, hogy "hú mióta mondja az Uram, hogy ilyet szeretne, Istenem de fog örülni!". viszont az ilyen "ez jó lesz Neki" ajándékozásnak nem láttuk értelmét.
ezt a bejegyzést azoknak írtam, akik szintén kényelmetlenül érzik magukat a karácsonyi őrület okozta vásárlásban és nem tudják, szabad-e kimaradni. szerintem szabad. és bármikor vissza is csatlakozhatsz. egy életed van, ha most azt mondod szeretnél kimaradni a szokásos banzájból és csak látogatóba menni a szülőkhöz, hát mondd. én az 5. karácsonyomat tartom nyugiban, egyelőre szeretek nem kapni és nem adni. szeretek csak a mély ölelésekkel megtelítődni az ünnepekkor, és üres kézzel hazatérni. nekem jelenleg ezt jelenti a karácsony: végre mindenkivel találkozom"

-írta hosszasan bejegyzésében @rimoczizsofi.

Az biztos, hogy Zsófi régi követői nem lepődtek meg ezen a posztján, sőt. Sokak erőre is kaptak, hogy végre olyan karácsonyt tartsanak amilyet igazán, szívből szeretnének.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!