Összemértük a műsorvezetőket – TV2 vs. RTL Klub​ - ifaktor
majoros péter majka az internetes zaklatás ellen felszólító fehér plólban fülbevalóval

Lapunk a két konkurens kereskedelmi csatornát a műsorvezetők népszerűsége alapján állította szembe egymással – méghozzá az iFaktor Agency tulajdonában álló és kezelt influenszer-toplista segítségével. Az 10 legtöbb közösségi médiás követővel rendelkező műsorvezetőket listáztuk mindkét csatorna részéről.A legnépszerűbb műsorvezetők Magyarországon az Instagram-követőik alapján a következők:

1, Kasza Tibi (TV2) – 576, 400

Tibi mostanában háttérbe vonult, ami a műsorvezetést illeti, de korábban nagy sikerrel vezette a Pénzt, vagy éveket vetélkedőt, illetve a Ninja Warrior Hungary-t is.

2, Majka (TV2) – 516, 400

Majkát lehetséges, hogy elveszíti a közeljövőben a TV2, hiszen a csatornával nem akar szerződést hosszabbítani a rapper, aki énekesi karrierjét egyébként is többre tartja, ráadásul állítása szerint már unja a tévézést és nem akar mindent elvállalni. Az utóbbi időben felmerült, hogy a távozó Kiss Ramóna helyett ő vezethetné az X-Faktor következő évadát.

3, Istenes Bence (RTL Klub) – 515, 200

Jelenleg talán a legtöbbet elővett RTL-es műsorvezető, de ezenkívül a különböző műsorokban vendégként is gyakran szerepel. Az X-Faktorral robbant be a csatornánál, de azóta vezette a Survivort és a Fantasztikus négyest is, valamint az Álarcos énekes eddigi két évadát.

4, Sebestyén Balázs (RTL Klub) – 384, 000

Sebestyén Balázs és Istenes Bence jelenleg gyakorlatilag az a két ember, aki egy újonnan induló szuperprodukcióban szóba jöhet az RTL Klubnál. Isteneshez hasonlóan ő is az X-Faktorral robbant be, de Balázst az utóbbi időben elkerülik a legsikeresebb műsorok. A Fal című vetélkedő esetében például kifejezetten szerencsétlenül járt, hiszen a TV2-es Piramis Stohl Andrással rendre lepipálta. Ennek ellenére a Gyertek át című sztárvetélkedőt sokan hiányolják a képernyőről.

5, Kiss Ramóna (TV2) – 382, 800

Ramóna nemrégen igazolt át az RTL-től a TV2-höz, ahol bizonyára valamivel sokszínűbb munkákat vár, hiszen az RTL-nél egyelőre „csak" az X-Faktort bízták rá. A TV2-es Dancing with the Stars volt az első műsorvezetése új munkahelyén.

5, Gelencsér Tímea (TV2) – 363, 100

Gelencsér Timire kifejezetten műsorvezetőként tekinteni lehet, hogy túlzás, de tény és való, hogy a Miss World Hungary győztes modell már két éve az Exatlon Hungary műsorvezetőjeként dolgozik Palik László kezei alá.

6, Nádai Anikó (RTL Klub) – 327, 300

Anikó az RTL-nél az utóbbi időben a ValóVilágot vezette, legutóbb például az X-Faktor mentorával Puskás Petivel.

7, Szabó Zsófi (RTL Klub) – 319, 300

Szabó Zsófi szintén nem az RTL-es szuperprodukciók arca, hiszen az X-Faktor háttérműsorán kívül a Reggeli műsorvezetője és nagyjából ennyi... Korábban még vezette Gáspár Lacival a Playback párbajt – nem túl nagy sikerrel...

8, Ördög Nóra (TV2) – 313, 900

Nóra Ramónához hasonlóan az RTL-nél kezdte pályafutását, de már régóta a TV2 szolgálatában áll. Az RTL-nél ő is vezette az X-Faktort, de azóta a hasonló formátumú, Rising Start (2014–2015) és Az ének iskoláját (2015) is. Az általa vezetett vetélkedők közül talán A Kocka a legismertebb, de legutóbb az Ázsia Expressz című kalandreality is nagy siker volt.

9, Fördős Zé (RTL Klub) – 242, 600

A lista utolsó helyén Fördős Zé található, aki az RTL-en sikerre vitte a Konyhafőnököt és annak VIP verzióját is. Ezenkívül maximum vendégként szerepel a csatorna műsoraiban, de a Konyhafőnökkel mindenképpen összeforrt a neve.

10, Puskás Peti (RTL Klub) – 230, 200

Peti az X-Faktor mentori székének hála került először a Celeb vagyok, ments ki innen majd a ValóVilág képzeletbeli műsorvezetői székébe.

A listán szereplő adatokból a TV2 a közösségi médiás jelenlét alapján népszerűbbnek kéne, legyen a konkurensnél, azonban a valóságban ez nem feltétlen valósul meg. Kiss Ramóna átigazolásával, azért biztos sokat nyerhet a csatorna hosszútávon, noha Majka sorsa viszont erősen kérdésessé vált... Érdekesség még , hogy Till Attila fel sem került a listára, holott a TV2 legtöbb nagyszabású műsorának ő házigazdája.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!