Schobert Norbi szerint leheteltünk miatt fonalférgek keletkezhetnek az arcmaszkjainkban - ifaktor

Nos, nem tudjuk, hogy Norbi miből gondolja ezt, de ez nyilván nem igaz, azt is elmagyarázzuk, hogy miért.


Egy újabb live keretén belül hangzott el a következő állítás a fitneszguru szájából:

"A használat miatt az arcmaszkokban fonalférgek keletkezhetnek, melyek tüdőgyulladást okozhatnak"

Ez a gondolata, abból az összeesküvéselméletből származik, mely az interneten terjed, miszerint az orvosi maszkokban apró férgek élnek, melyek csak mikroszkóppal láthatóak. Természetesen ez nem igaz, mivel a mikroszkóp az egyszerű szövetszálakat véli felfedezni részletesebben a közelebbi látásmódnak köszönhetően.

Norbi elmondta azt is, hogy mit tanácsol az általa gondolt férgek kiirtására:

"Ami jó tanács és most láttam a neten 1-2 dolgot, és mindenképp azt javaslom nektek, hogy a maszkokat minden este tegyétek bele egy pohár lobogó, forró vízbe, és főzzétek ki, vagy akár a mikrosütő is alkalmas erre (…), egy pohárban három percet benn van a mikróban, mert aztán lehet hogy nem is a covidban patkolunk el, hanem egy maszkból visszalélegzett ilyen férges tüdőgyulladásban"

Mindenesetre annyi igaz a többször használatos maszkok esetében, hogy érdemes a használatot követően kimosni.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Friss

Íme Horváth Cintia megoldása a még mindig zárva tartó éttermekre

Bár a korlátozások alól úgy tűnik egyre inkább feloldásra kerülünk, az eddig is zárva tartó éttermek helyzete sajnos változatlan és még csak sejteni se sejtjük, mikor ülhetünk be újra egy finom desszertre és kávéra kedvenc helyeinkre. Horváth Cintia mégis kreatív megoldást talált ki a helyzetre.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!