Serena Williams kiállt Naomi Osaka mellett - ifaktor
Naomi Osaka és Serena Williams egy teniszpályán fekete ruhában

„Bárcsak adhatnék volna neki egy ölelést, mert tudom milyen érzés ez. Volt részem ilyen helyzetekben."


Serena Williams kiállt Naomi Osaka mellett, amiért mentális egészségi okokra hivatkozva, visszalépett a French Open-en való versenyzéstől.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Osaka nem jelent meg az első-körös győzelmét követően a sajtótájékoztatón. Ezt pedig egy félreérthető Twitter-poszt követte a teniszezőtől, amivel teljesen összezavarta az embereket, majd egy másik, regény hosszúságú posztban kifejtette, hogy mindez nem volt szándékos és a visszalépés mögött nem sztrájk, hanem betegség áll.

„Gyakran éreztem, hogy az emberekben nincs meg a tisztelet a profi sportolók mentális egészségét illetően és ez hatványozottan igaz, amikor egy sajtókonferenciát vagy tájékoztatót látok."

írta a négyszeres Grand Slam győztes, Osaka

„Számos alkalommal csak ott ülünk és ugyanazokat a kérdéseket ismételgetik, amikre már a múltban több alkalommal is válaszoltunk, vagy olyan kérdéseket tesznek fel, hogy magunk is kételkedni kezdünk és nem leszek készséges olyan emberekkel, akik kételkednek bennem."

Miután tisztázódott, hogy Osaka döntése sem a sajtó, sem pedig a French Open felé nem személyes volt, úgy nyilatkozott:

„Remélem, hogy az összeg, amire megbüntettek, egy mentális-egészség fejlesztését szolgáló szervezetnek fog menni."

Azután, hogy Serena Williams is megnyerte az első-körös mérkőzését, a sajtó a jelenlegi helyzetről kérdezte őt, amelyre így nyilatkozott

„Az egyetlen dolog amit tehetek, hogy együtt érzek Naomi-val."

írta a 23-szoros Grand Slam győztes.

„Bárcsak adhatnék volna neki egy ölelést, mert tudom milyen érzés ez. Volt részem ilyen helyzetekben."
„Különböző emberek vagyunk, különböző személyiségekkel, nem mindenki ugyanolyan. Rólam ezek lepattannak, valakiről pedig nem. Engedjétek, hogy saját belátása szerint kezelje a helyzetet. Ezt tudom csak mondani. Szerintem a legjobb tudása szerint cselekszik."

fejezte be Williams.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!