Serena Williams nincs rajta az olimpiai listán - ifaktor
Serena Williams fekete melegítőben teniszütővel a kezében adogat
A tenisz-csillag kihagyja a tokyoi Olimpiát.


Serena Williams nem csatlakozik az USA delegációjához Tokyoban.

Ez egy nagy érvágás a sportnak, hogy az egyik legnagyobb név a sportágban, nem lesz ott a tokyoi Olimpián. Serena pedig 4 arannyal is büszkélkedhet már.

Vasárnap délután így nyilatkozott:

„Nem vagyok rajta az olimpiai listán. Legalábbis azon nem, amiről tudok."

Ugyan ez egy kicsit furán hangzik így, Serena elmondta, hogy saját döntése volt, hogy nem indul.

„Rengeteg oka van, amiért meghoztam ezt a döntést. Nem igazán akarom. Nem érzem úgy, hogy most mennem kéne. Talán majd máskor. Bocsi."

Ha ez nem lenne még elég, akkor így folytatta:

„Nem is gondolkodtam róla. A múltbéli Olimpiák csodálatosak voltak számomra. Egyáltalán nem gondolkodtam róla, szóval nem is fogok továbbra sem."

Az olimpiai teljesítményei, pedig tagadhatatlanok. 2000-ben aranyat szerzett Sydneyben, ahol Maria Sharapovát verte egyéniben, de megnyerte a párost is. 2008-ban szintén arany Pekingben, majd 2012-ben Londonban, megnyerték a párost testvérével, Venus-szal.

Ami pedig nem az Olimpiát illeti, Serena a 8. Wimbledon győzelmét készül behúzni, ha kedden le tudja győzni Aliaksandra Sasnovichot.

Serena nem egyedüliként mondta vissza az olimpiai szereplést. Naomi Osaka mentális problémákra, míg Simona Halep sérülésre hivatkozva töröltette magát a névsorból.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!