Sipos Dani: „Sok előadó el fog tűnni, aki lustálkodik most és nem hallat magáról” - ifaktor
Sipos Dani: „Sok előadó el fog tűnni, aki lustálkodik most és nem hallat magáról”
Az elmúlt évek egyik legfontosabb médiaipar-ági jelensége az influenszerek egyre csak növekvő térnyerése. A legismertebb internetes celebek népszerűsége – főleg, ha kitekintünk külföldre – a legnagyobb és legelismertebb sztárokéval vetekszik. De mi van azokkal az influenszerekkel, akiknek még nem jutott akkora szelet abból a bizonyos népszerűségi tortából? Nem kell aggódnunk, hamarosan az ő nevüket is ismerni fogja mindenki. Interjúsorozatunkban őket mutatjuk be, hiszen ők a sztárok a jövőből.

Sipos Dani életét jelenleg főként a zene és a social felületeinek a kezelése tölti ki. Előbbi egész gyermekkorától kezdve átjárta már az életét, ami nem véletlen, ugyanis egy elismert előadó Sipos F. Tamás fiáról beszélünk. Közösségi oldalain Virusipiként híresült el, és amellett, hogy tartalmai nagy része a szórakoztatásról szól, olykor komoly kritikával illet a közösségi médiában számára nem tetsző, nem elfogadható jelenségeket. Beszélgetésünkből kiderül, hogy honnan származik a VIRUS művésznév, de az is, hogy mi az, amit Dani szánalmasnak tart a közösségi platformokon. Ezenkívül jövőbeli terveiről is mesélt. Interjú.

Először is beszéljünk egy kicsit a 2020-as évedről. Mivel dj-zéssel is foglalkozol, ezért különösön nehéz lehetett számodra a tavalyi év. Hogy élted meg ezt a helyzetet? Összeségében, hogyan értékelnéd az elmúlt évedet?

Év elején éppen Thaiföldön nyaraltam, amikor először a fülembe jutottak az első hírek a vírus terjedésével kapcsolatban, alig hittem el...úgy voltam vele, hogy biztosan csak a média által felkapott pánikkeltés, és nem lesz belőle semmi. Aztán, ahogy hazaértem február végén a vakációról hamarosan minden bezárt. Először lazán kezeltem a helyzetet, sőt, meg örültem is neki, "végre egy hosszabb pihenő, a rengeteg éjszakázás után"... Aztán jött a nyár, újra kinyitottak a klubok 500 fővel, amiről úgy véltem kevés lesz, illetve sajnáltam a nagyobb klubokat-fesztiválokat, de aztán csodálkozva azt konstatáltam, hogy ez olyan szinten bepörgette a helyeket, hogy fellendült a klubélet, és heti 6-7 partyt lenyomtam. Mondhatni az egyik legdurvább nyaram volt. Sok meló, tervek, ki sem láttam a munkából, és nem gondoltam volna, hogy újra ilyen masszív lezárások lesznek. Aztán novemberben mégis. Rendkívül szomorú, de el kell fogadni. Beláttam, hogy jó ideig nem lesznek meg rendezvények, ezért azonnal váltottam. Végre elkezdtem olyan szinten foglalkozni a social felületeimmel és új projektekkel, ahogyan már régen terveztem. Most van rá időm tényleg. Lett saját műsorom, együttműködéseim, szponzoraim stb. Szóval végezetül úgy értékelném a tavalyi évet, hogy "minden rosszban, van valami jó is". Engem fejlődésre és váltásra ösztökélt. Megint eggyel több lábon állok. Ha meg újra nyitnak a klubok biztos helyem van mindenhol, mint dj és mint szervező is. Ez pedig annak is köszönhető, hogy a közösségi médiában állandóan hallanak felőlem. Szerintem sok előadó el fog tűnni, aki lustálkodik most és nem hallat magáról!

Nem tudok elmenni a kérdés mellett, a nevednek van bármi köze a koronavírushoz?

Sokan kérdezték már, de abszolút nincs. Kb. 5-6 éve ketten kezdtük egy barátommal duóként, akkor találtuk ki a Virus nevet. Aztán Ő külföldre költözött és én folytattam a név alatt.

Édesapád Sipos F. Tamás személyében egy elismert zenész. Gondolom ezáltal már kiskorodban is elég erősen jelen volt életedben a zene. Mikor döntötted el, hogy te is erre a pályára lépsz?

Egész gyermekkoromban állandóan zene szólt mindenhonnan. A faternak köszönhetően minden zenei stílust elég jól meg is ismertem és nagy zenekedvelő lettem. Gyermekként rockot hallgattam, aztán 10-14 éves koromban rappet. Gimiben viszont totál rácuppantam az elektronikus zenére, bejött a dj kultusz. Nagyon menőnek láttam ezt a foglalkozást, életvitelt és eldöntöttem, hogy én is az leszek. Kb. egy évig könyörögtem apukámnak, hogy vegyen nekem egy dj pultot, aztán 16 éves koromban végre valóra vált az álmom, mert születésnapomra ezzel leptek meg. Innen pedig nem volt megállás, rá egy hétre már egy évfolyamtársam szülinapi buliját csináltam. Elkezdtem a gimiben elhíresülni, mint dj. Egy idő után bármilyen sulis buli volt, mindig engem hívtak. Aztán megszerveztem egy barátommal az első rendezvénysorozatunkat, ami F**k The System névre hallgatott. Hihetetlen módon fejlődött, egy év alatt 300 főről, 2000-es lélekszámú partysorozattá nőtte ki magát. Aztán összevesztem a társammal és abbahagytuk ezt a bulit. Egy csodálatos korszak zárult le, dehát ez ilyen. Viszont szerencsére ebben az időszakban annyi szervezőt, klubtulajt ismertem meg, hogy könnyedén tudtam utána egyedül érvényesülni. Nagyon sok múlott egyébként az extrovertált, könnyen ismerkedős habitusomon is. A legtöbb esetben nem elég, ha jó bulikat csinálsz, sokat számít, hogy bírnak is az arcok, ha a személyiséged is eladható.

TikTokon nagyon aktív vagy, miért pont ezt a közösségi platform lett az, ahol a leginkább szólsz a követőidhez, rajongóidhoz?

Kb. másfél éve próbáltam ki először és elképesztőnek találtam. Ha érdekes, jópofa tartalmat teszel ki, itt azonnal százezrek nézhetik meg, akár egy-két nap alatt is. Ezt semmilyen más platform nem tudja biztosítani mostanában. Közszereplőkent figyelni kell a trendeket állandóan, lehet fel év múlva már más alkalmazásban lesz potenciál. Én elég tudatos felhasználó vagyok ilyen szempontból. Minden profilomnak jó reklámot, megjelenést tudok elérni ezeken a felületeken, mint szervező, dj, és műsorvezető is.

CASHTAGGEL készítettetek egy közös számot Kamu címmel, ami mind zeneileg, mind szövegileg nagyon is megfelel a mai trendeknek. De mégis aki komolyabban a szöveg mögé néz, az látja, hogy egy a közösségi médiában gyakran tapasztalt jelenségre reflektáltok. Foglalkoztat a téma, vagy hogy jött az ötlet, hogy pont erről a jelenségről készítetek dalt?

Valóban, manapság minden a külsőségekről szól, amit szörnyű dolognak tartok. Szinte mindenki más képet mutat a külvilágnak, mint amilyen. Szebb, gazdagabb, sikeresebb akar lenni. Pedig ez elég szánalmas lássuk be... Egyszer úgyis kiderül, hogy minden KAMU. Kicsit fel akartuk nyitni az emberek szemét. Ráadásul sokan nem látnak ebbe bele ennyire élesen, mint mi. A szakmánkban hatványozottan szembesülünk a "KAMU" emberekkel.

Van zenei példaképed, akire azt tudod mondani, hogy hatással van a munkásságodra?

Nem tudnék egyet mondani semmiképp sem. Annyi hihetetlen zenei tehetség van, teljesen különböző stílusokban, hogy számtalan emberre felnézek, és elismerek.

Van olyan mainstream vagy mostanában felkapott előadó, akivel szívesen dolgoznál együtt?

Sok ilyen arc van, hamarosan jön is egy állat közreműködés. Nagy dobás lesz, de egyelőre ez még legyen az én titkom.

Van valami komolyabb projekt, amin most dolgozol?

Elkezdtük a Sipi Vallat interjúsorozatot amiben a legkülönbözőbb hazai hírességeket hívom meg. Rendkívül interaktív, szórakoztató cucc lesz. Alig várom már, hogy láthassák! Az első részt Manuellel készítettem, innentől pedig havonta jövünk új részekkel.

Milyen tervekkel vágtál neki 2021-nek?

2021-re az a tervem, hogy MINDENHOL IS OTT LEGYEK! Teltházasak legyenek az általam szervezett rendezvények, dj-ként a legjobb bulikat hozzam össze a partyarcoknak. Pörögjenek a zenéim, növekedjenek a közösségi oldalaim elérései, és nagy sikert arassanak az interjúim.


Ne hagyd ki!