SpaceX kijelölte a Starship útját az első tesztrepüléshez - ifaktor
SpaceX főhadiszálláson rakétakilövés

Elon Musk nagy dolgokat visz véghez a szemünk láttára!


Miután a Starship SN15 prototípusa sikeresen visszatért a kiindulópontjára és landolt, a cég elkezdte, majd kijelölte az útvonaltervét az első Starship rakétának, amit az űrbe lőnek. Ezt a dokumentumot meg is osztotta az Nemzeti Kommunikációs Hivatallal, amiben a következő részletek szerepeltek.

A dokumentum szerint az egyik Starship rakétájukat, nagy teljesítményű hordozórakétával fogják felszerelni, ami a SpaceX főhadiszállásáról, Boca Chicából, Texasból indul majd. Továbbá az is kiderül az aktából, hogy 3 perc egyenes felfelé haladást követően, a hordozórakéták leválnak a Spaceship-ről és a Mexikói öbölben fog földet érni, kb. 25 kilométerre a parttól. A rakéta a tervek szerint Floridát elhagyva lép majd az űrbe, ahonnan pedig visszatért majd a Földre. A SpaceX-nél úgy tervezik, hogy Hawaii vizein fog landolni a visszatérést követően a Spaceship és a felszállástól a leszállásig, kb. 90 perc menetidőt jósolnak.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!