Szabó Bella: "Az influnszerség nekem csak hobbi, zsebpénznek tekintem az innen származó bevételem" - ifaktor
Sztárok a jövőből

Az elmúlt évek egyik legfontosabb médiaipar-ági jelensége az influenszerek egyre csak növekvő térnyerése. A legismertebb internetes celebek népszerűsége – főleg, ha kitekintünk külföldre – a legnagyobb és legelismertebb sztárokéval vetekszik. De mi van azokkal az influenszerekkel, akiknek még nem jutott akkora szelet abból a bizonyos népszerűségi tortából? Nem kell aggódnunk, hamarosan az ő nevüket is ismerni fogja mindenki. Interjúsorozatunkban őket mutatjuk be, hiszen ők a sztárok a jövőből.


Huba-Szabó Annabella élete sokak számára csak álomnak tűnhet. A fiatal lány két saját vállalkozást tudhat magáénak, egy csodaszép házat és egy tökéletes férjet. Most vele beszélgettünk az influnszerségről, tervekről, családról.


Emlékszel rá, hogy mi volt az első megkeresésed, amit elvállaltál?

Az első megkeresésem 5-6 éve lehetett, megkeresett egy prémium vizeket forgalmazó cég. Voss, Fiji vizeket kellett reklámozni egy barter együttműködésen belül.

Mennyire kezeled tudatosan az Instagram-profilodat, hogy ne legyen túl sok a reklám a személyes tartalmak mellett? Egyáltalán szükséges-e erre figyelni?

Tudatosan figyelek arra, hogy hogyan kezelem a profilomat, de nekem az Instagram nem jelent fő bevételi forrást, sőt. Így nem figyelek darabszámot illetően arra, hogy egy reklámtartalmú poszt után mindenképpen személyes tartalom legyen vagy fordítva. Nem tartom magam kimondottan influenszernek, nem is kedvelem ezt a megfogalmazást. Aki követi a profilomat az láthatja, hogy nem vállalok el túl sok együttműködést, nagyon megválogatom, hogy kikkel dolgozom együtt. Fontos számomra, hogy szimpatizáljak a céggel és szeressem a forgalmazott termékét, szolgáltatását.

Akkor elmondhatjuk, hogy nem megélhetési formaként tekintesz az Instagramra?

Nekem ez semennyire sem az. Van két saját vállalkozásom, ha azok nem lennének megtudnék belőle élni, ha szeretnék, de nekem ez elsődlegesen inkább hobbi, egy fotóalbum az emlékeimmel. Az innen származó bevételemet zsebpénznek tekintem.

Mennyire van így vagy épp nincs, hogy fent kell tartani azt a látszatot, miszerint nem kapsz anyagi juttatást egy adott posztért?

Csak olyat reklámozok, amit használok és szívből ajánlom. Sosem tennék olyat, hogy nem tüntetem fel a reklámot tartalmazó posztom alatt a reklámmegjelölést. Arról nem is beszélve, hogy pénzbírsággal büntetik az effélét és az embereket sem verném át. Az már előfordult velem, hogy kitettem egy képet arról, hogy mit használok, majd ezután felkeresett a cég az együttműködés miatt.

Mennyire tapasztalod az ismertséget, előfordult már, hogy odamentek hozzád idegenek közös kép miatt?

Közös képet talán egyszer kértek tőlem, az már gyakrabban előfordul, hogy írnak, ha láttak valahol. Ami engem nagyon zavar és abszolút nem tudom jól kezelni az a mutogatás és a sutyorgás körülöttem, amikor tudom, hogy rólam beszélnek és felismertek az Instagram alapján.

Mennyire szeretnéd megmutatni az új házatokat a követőidnek?

Sajnos volt egy olyan felelőtlen ígértem, hogy lesz nemsokára house-tour videó. Így, mivel megígértem megmutatom a házunk részleteit, de nem teljes egészében. Illetve lakásdekorációval és bútorokkal kapcsolatos együttműködéseim is vannak, amik miatt óhatatlanul betekintést adok az otthonunkba.

Hol van nálad az a határ, amin túl már nem engedsz betekintést az életedbe?

A magánéletemet nagyon óvom, megtanultam az előző párkapcsolatomban azt, hogy amit nem mutatsz, abban nem tudnak áskálódni. Inkább megtartom a pillanatainkat magamnak és a férjemnek. Egy átlagos vasárnapról, amikor együtt fekszünk a kanapén a tv előtt, nem fogok posztolni. A fontosabb eseményekről, mint az esküvőnk, egy utazás- arról nyilván osztok meg képeket. Patrik amúgy sem preferálja a túlzott social médiai jelenlétet, a rá való tekintettel sem teszek közzé sok képet magunkról.

Mik a terveid a közeljövőre nézve?

Szerencsére mindig sok tervem van. Sosem voltam az a fajta, aki megtud ülni egy helyben a fenekén. Magukról, a terveimről nem szeretnék beszélni, főleg addig, amíg csak tervek. Viszont az nem titok, hogy rövid időn belül szeretnénk egy családdá válni egy kisbaba által. A saját vállalkozásaimat is szeretném tovább fejleszteni, növekedni. Illetve szeretnénk folytatni a kedvenc hobbinkat, ami az utazás, amennyi helyre csak lehetséges.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!