Elnökválasztásra buzdítják az embereket a hírességek Amerikában - ifaktor
Az emberek hatalma

Az amerikai választások mindig nagyobb port kavarnak az átlagnál és valamiért még a határon túl is érdekli az embereket, hogy mi zajlik az Egyesült Államokban ebben az időszakban.


Amerikában idén 59. alkalommal kerül sor elnökválasztásra, mely november 3-án lesz esedékes. Az USA-ban minden negyedik évben tartanak elnökválasztást, melynek keretén belül az összes tagállamban, ugyanazon a napon voksolnak a választóképes állampolgárok. Az amerikai jogállam egyik sajátossága a de facto kétpártrendszer, vagyis, hogy a Demokrata és a Republikánust Párt dominál a politikában. Idén a Demokrata Párt elnökjelöltje Joe Biden, a Republikánus Párté pedig a jelenleg is regnáló elnök, Donald Trump.

Rengeteg híresség, celebritás ösztönzi az embereket a szavazásra a közösségi médiában. Most erre hoztunk nektek néhány példát.

Selena Gomez egy „Szavaztam" kitűzővel a trikóján pózol Instagram-oldalán és hozzátette:

Éppen most fejeztem be a szavazólapom kitöltését!"

Blake Lively és Ryan Reynolds a tőlük megszokott módon humorral kezelték a szavazást, illetve újabb alkalmat láttak arra, hogy megvicceljék egymást.

Blake a következőt írta közös képükhöz:

Ez volt Ryannek az első. Érthetően félt. Minden olyan gyorsan történt. Nagyon gyorsan! Ő sírt, én úgy tettem, mintha sírnék. Aztán felhívta az összes barátját."

Ryan a saját oldalán közzétette ugyan azt a fotót és reagált felesége bejegyzésére:

Először szavazok Amerikában. Szeretném megköszönni a feleségemnek, Blake-nek, hogy az első alkalmamnál ilyen gyengéd és szeretetteljes volt. Először nagyon ijesztő volt, aztán izgalmas, most meg egy kicsit elfáradtam. De büszke vagyok."

Jane Fonda Instagram-profilján már mást sem lehet látni csak a választásra való kampányolást. A színésznő még egy fitness-videót is posztolt, melyben szintén a választásra hívja fel a figyelmet, de nem volt ezzel egyedül, sokan mások is csatlakoztak hozzá.

Jennifer Lopez egy hosszabb videó alatt fejtette ki gondolatait:

Ez a választás túl fontos. Többről van szó, mint puszta politikáról…országunk jelleméről. Ez a tisztességről szól és azt kell tenni, ami minden embernek jó. Max és Emme jövőjére szavazok. Igazság a hazugságok felett. Egység a divízió felett. Tudomány a fikció felett. Remény a félelem felett. A világ vár rád! A vezetés. Kellj fel és szavazz úgy, mintha még sose szavaztál volna. A hangod számít."


Ne hagyd ki!