Ingyenesen lesz megtekinthető az új Szent István-terem - ifaktor
Zsolnay porcelánból kirakott Szent István mellszobor

Ma nyitja meg kapuit a Budavári Palotában a régi fényét visszanyert Szent István-terem. A hely történelmi jelentőségű, káprázatos látnivalóval várja vendégeit.


Foglalás nélkül, ingyen is megtekinthető lesz a mai naptól egészen a hónap végéig az újjászületett Szent István-terem! A vendégek húsz perces turnusokban látogathatják majd a helyszínt, de természetesen az időpont nélkül érkezőknek is fognak helyet biztosítani. Nekik egy kicsit hosszabb lesz a várakozási idő.

A tárlatról a következőképpen ír a kiállítás hivatalos Facebook oldala:

„A Szent István-terem – A Budavári Palota csodája című tárlat olyan művek mentén vezeti a látogatót, amelyek jelentős esztétikai élményt nyújtanak, miközben a megjelenő tradíció a jelen nézőpontjából válik igazán fontossá. A kiállítás egyik különlegessége az a mozgó és beszélő hologram, amely Szent István király alakját jeleníti meg. Eddig Magyarországon hasonló installáció nem volt látható."

A kiálltás legnagyobb attrakciói:

„Szenzációnak számít Aba-Novák Vilmos festménye, amelynek létezéséről a művészettörténet ugyan tudott, de kiállításon mostanáig nem volt látható. Az 1936-ban született alkotás azt jeleníti meg, amikor Szent István felajánlja a koronát Szűz Máriának."
„Szent István 1635-ben Rómában készült nagy hermáját is láthatjuk, melynek különleges talapzatát a korszak legnagyobb szobrásza, Giovanni Lorenzo Bernini készítette. A világ egyik legnagyobb hermáját megalkotása óta a zágrábi egyházmegye székesegyházában őrzik, Budapesten most először csodálhatjuk meg."

Valóban csak azt mondhatjuk, hogy nem mindennapi emlékekkel fog gazdagodni az, aki ellátogat a Budavári Palotába! Ebből az élményből kicsiknek és nagyoknak is felejthetetlen lesz részesülni.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!