Szűrések fontosságára hívta fel a figyelmet Brittany Furlan - ifaktor
Brittany Furlan a kutyájával áll fehér háttér előtt

A külföldi sztár, Brittany Furlan bejegyzésében így fogalmazott: „Isten tudja mi történt volna velem, ha nem kezeltek volna időben".


A szinte kötelező éves méhnyakrák szűrés fontosságára hívta fel a figyelmet a külföldi sztár legújabb Instagram-posztjában. Brittany elmesélte, hogy hálás, amiért egész életében normális egészségügyi ellátásban részesült. Ennek köszönheti, hogy története nem tragédiába torkollott.

Saját kárán tanulva rendkívül fontosnak tartja, hogy az éves szűrővizsgálatok fontosságára felhívja nőtársai figyelmét. Illetve azt is elárulta, hogy már fiatal korában diagnosztizálták nála a HPV egyik magas kockázatú típusát.

„Nagyon hálás vagyok, hogy egész életemben jó egészségügyi ellátáshoz juthattam. Mindezek ellenére jelenleg azért kampányolok, hogy a nők 25 éves koruk előtt is végeztessenek PAP tesztet. Fiatal koromban egy veszélyes típusú HPV-t diagnosztizáltak nálam, amely rákot okozhat. Ha ez akkor nem derült volna ki, Isten tudja, mi történt volna velem. Ez egy nagyon fontos téma, amely szerintem sok figyelmet érdemel"

- fogalmazott Instagram-oldalán a külföldi sztár.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!