8 ötlet az őszi bakancslistádra - ifaktor
levél dobálás ősszel
Ősszel valóban sokszor kevesebb program áll rendelkezésünkre, mint a nyári időszakban, legalábbis, ami a kinti elfoglaltságokat illeti. Azonban, ha egy kicsit kreatívabb az ember rájön, hogy az ősznek is meg vannak a maga lehetőségei, olyan programok, amelyek csak ilyenkor igazán hangulatosak. Most elhoztunk nektek egy nyolc tételes bakancslistát, ami érdemes még az ősz utolsó hónapjában teljesíteni.


Csinálj főtt kukoricát!

A főtt kukorica egy finom csipegetni való, amelyhez nem szükséges különösebb főző tudomány. A csemegekukorica őszi zöldség, így amellett, hogy nagyon finom, támogathatod vele a magyar termelőket is, mivel az áru nem utazik több ezer kilométert távoli országokból, mire ideér.

Rakj tüzet és süss vattacukrot!

Ez a program azok számára lehetséges, akik kerttel rendelkeznek. Igazán hangulatos tud lenni, mikor körbe üli a tüzet a család és beszélgetnek. Emellé pedig tökéletes egy amerikai hagyomány kipróbálása, a vattacukor sütés. Finomabb, mint gondolnád!

Food Chocolate GIF Giphy

Szedj valamilyen gyümölcsöt!

A szőlő és a körte, a csemegekukoricához hasonlóan őszi termés. Ha jó melegen felöltözöl és elmész akár egy szeddmagad programra, vagy csak egy ismerősnél a kertbe, nagyon hangulatos lehet a gyümölcsszedés. Plusz érv, hogy a friss levegőn vagy, továbbá biztosan jobban fog esni az a gyümölcs, amit te magad szedtél.

Kirándulj a szabadban!

Bár gyakran esik az eső, azért olykor-olykor el lehet csípni egy melegebb, napsütésesebb napot. Ilyenkor kár lenne a négy fal közt ülni. Úgyhogy irány a friss levegő, menj kirándulni! Oh, és persze ne felejtsd otthon a négylábú házikedvencedet!

Kézműveskedj!

Ha kimozdulsz a szabadba, akkor már érdemes egy-két ereklyét is gyűjtened. Például szép faleveleket, makkot, gesztenyét. Amikor hazaviszed őket, akkor csinálj valamiféle otthoni díszt. Nem kell szuper ügyesnek lenni, az interneten számtalan könnyen elkészíthető őszi dekor tippet találsz.

Faragj tököt!

A tökfaragást sokan csak a halloween ünnepével kapcsolják össze, pedig vajóban az ősz bármely időszakában kedvet kaphatunk hozzá. Amellett, hogy jó közös program a barátokkal vagy a családdal, igazán szép dekoráció az ajtó előtt.

Tervezd meg, kinek milyen ajándékot szánsz!

Tudjuk, hogy ez talán elsőre korainak tűnhet, de valójában mire feleszmélünk már itt is lesz a karácsony. A legtöbb embert pedig a decemberi rohangálás, ajándék keresés, utazgatás, főzés, készülődés az, ami kikészíti. Miért ne könnyítsd meg a saját dolgodat és vedd le legalább az ajándék kitalálásának terhét előre a válladról.

Nézd meg a Harry Potter filmeket!

A hideg idő beköszöntével talán a legtöbben a filmezést választják, mint otthoni program. Egy megunhatatlan klasszikust, pedig akár a családoddal nézed, a pároddal vagy egyedül, garantált, hogy mindenki élvezni fog. Ilyenkor pedig a legjobb választás egy Harry Potter maraton indítása. Úgyhogy készítsétek a pattogatott kukoricát, a meleg takarót és ragadjátok meg a távirányítót.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!