A szülinapos Danny DeVito öt legnépszerűbb filmje - ifaktor
Danny DeVito, mint pingvin a Batman: visszatér című filmből, illusztráció
Danny DeVito olasz származású színész, producer, forgatókönyvíró és humorista. Hihetetlen de ma ünnepli 77. születésnapját. DeVito azok a színészek közé tartozik, akiket csak imádni tudunk. Mindegyik filmjében, bármelyik karaktert képes szimpatikussá varázsolni. Születésnapja alkalmából elhoztuk nektek az öt legnépszerűbb filmjét, tökéletes választás egy bekuckózós őszi délutánra.


Batman visszatér (Batman Returns, 1992)

Egy korrupt üzletember a bosszúszomjas, torzszülött Pingvinnel karöltve arra készül, hogy átveszi az uralmat Gotham City felett úgy, hogy a Pingvint megválasztatják polgármesternek - és a cél érdekében semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Csak egyvalaki képes szembe szállni velük: Batman.

Ikrek (Twins, 1988)

Julius (Arnold Schwarzenegger) és Vincent Benedict (Danny DeVito) különös ikertestvérek. Egy tökéletes gyermek létrehozásáért indult kutatási programnak köszönhetik létüket. Kettejük közül Julius a tökéletes atléta megtestesítője, az apró, tömzsi Vincent pedig a kakukktojás. Kiskorukban elválasztották őket egymástól, ám most útjuk keresztezi egymást.

Reneszánsz ember (Renaissance Man, 1994)

Bill Rago, a neves reklámszakember egyik napról a másikra az utcán találja magát. A munkanélkülieket elhelyező iroda hamarosan állást talál neki, tanárnak szerződtetik egy katonai bázisra. A feladata: megtanítani a gondolkodás legalapvetőbb alapelemeit a nyolc legreménytelenebb újoncnak. A tanterv pillanatok alatt összeáll: elemezzük a Hamletet.

Száll a kakukk fészkére (One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1975)

McMurphy a kisstílű bűnöző, aki elmegyógyintézet helyett börtönbe helyett záratja magát. Megpróbál segíteni társain, akiken látja: az orvostudomány köntösébe bújtatott érzéketlenség és álszent gyógyítás - valójában fegyelmezni, idomítani akarás - csak rontja állapotukat.

A rózsák háborúja (The War of the Roses, 1989)

A film a nagy szerelemről szól, amely néhány csodálatos, romantikus pillanattal kezdődik, az oltár előtt folytatódik, majd eljut a válóperes ügyvéd – Danny DeVito – irodájába. De ez még mindig nem a végállomás: Oliver és Barbara, az egykor boldog pár nemsokára saját szobájában találja magát, a barikád két oldalán.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat.

Ne hagyd ki!