Edit Gruberova – Top 4 éneklése élete során - ifaktor
Edit Gruberova elegáns ruhában egy találkozón

Életének 74. évében elhunyt a koloratúra királynője, Edit Gurberova szoprán-koloratúra énekes, aki a világ leggyönyörűbb operáiban léphetett fel.


Gruberova 74 éves korában, Zürichben eltávozott közölünk. Életének legjavát az operákban élte és egész életét a művészetnek és az éneklésnek szentelte. Gyermekkorától énekelt és tehetsége és szorgalma megadta számára, hogy a világ legnépszerűbb operaházaiban léphessen fel hosszú éveken keresztül. Előtte tisztelgünk és ennek alkalmából összeszedtük azt a négy éneklését, amit talán még azok is ismernek, akik nincsenek benne az operában.

La Traviata – E strano - Velence

Ezzel az énekléssel 1992-ben kápráztatta el Velencét és lakosait, ahol a helyi, világhírű operában lépett fel Giuseppe Verdi művében, a La Traviataban, azaz a Bukott Nő című operájával.

Casta Diva – München

Ez a felvétel Németországban, Münchenben készült, ahol 2006-ban adták elő Bellini operáját, a Casta Divat. Ezen a felvételen Gruberova egy papnő szerepét játssza, aki fohászkodik Istenhez a nyugalomért. A gyönyörű felvétel mellé a díszlet és a kék papnő ruha remekül ábrázolja a lelki kivetülését és kétségbeesését a papnőnek. Világsiker volt az előadás.

Varázsfuvola – Mozart – Bécs

Ebben az áriában az a különleges, hogy 1981-ből már ilyen felvételek és kosztümök álltak rendelkezésükre az operáknak, így megörökíthették ezt a tökéletes éneklést Gruberovától, aki a bécsi világszerte ismert operaházban adta elő W.A. Mozart Varázsfuvola című operájának „Der Hölle Rache" című dalát, melyet a műben az Éj Királynő énekel.

Adele – Laughing Song

1985-ben olyan sztárokkal teletűzdelt eseményen, mint Beverly Sills, vagy James Lavine, Gruberova előadhatta Adele nevetős dalát, ami mindenkit megfagyasztott a közönség soraiban.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Related Articles Around the Web

Ne hagyd ki!