Csökkenti a vércukorszintet
A rendszere fogyasztása köztudottan segítség a diabéteszben szenvedők számára, ugyanis nagyon hasznos a vércukorszint optimalizálásában.
Segíti az emésztést
Kevesen tudják, hogy a fahéjból tea is főzhető, ami erős emésztésserkentő hatással bír. Ráadásul Indiában rendszeresen használják puffadás ellen, mivel megakadályozza a gázok kialakulását az emésztés során.
Erős antioxidáns
Egyes kutatások szerint a világon fellelhető 10 legerősebb antioxidáns élelmiszer egyike.
Szépíti a bőrt
Kiváló tonizáló hatása van, ennek köszönhetően ápolja, szépíti a bőrt. Ezen bőrfiatalító hatása miatt keverik bele krémekbe is. Egyiptomban már ezer évvel ezelőtt is használták hasonló célokra, de napjainkban is használják egyes szépségipari készítményekben, masszázsolajokban.
Elősegíti a fogyást
Mivel serkenti az emésztőnedvek termelését, gyorsítja az anyagcserét, ennek köszönhetően segítségedre van a diétád során. Érdemes tudni, hogy fokozza a vérkeringést, ezáltal az anyagcserét is, amiért enyhe zsírégető hatással bír. Ráadásul csípős-édeskés íze elnyomja a cukor utáni sóvárgást.
Csökkenti a koleszterinszintet
Napi 1,5-2 gramm fahéj a koleszterinnel összefüggésbe hozható betegségek ellen mérhető eredménnyel használható.
Ízületi gyulladások ellen is hatásos
Akik ízületi gyulladástól szenvednek, naponta egy pohár meleg vízben keverjenek el 2 kanál mézet és 1 kiskanál fahéjat. Ha rendszeresen fogyasztják ezt az italt, akár a krónikus arthritistől is megszabadulhatnak.
Jótékony hatással lehet a neurodegeneratív betegségekre
Állatkísérletek során kimutatták, hogy a fahéj különféle javulást eredményez az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezelésében.
Védhet a rák ellen
A vizsgálatok alapján úgy hat, hogy csökkenti a rákos sejtek növekedését és az erek képződését a daganatokban, és úgy tűnik, hogy a mérgező rákos sejtekben sejthalált okoz.
Segít a bakteriális és gombás fertőzések leküzdésében
A fahéjolajról kimutatták, hogy hatékonyan kezeli a gombák által okozott légúti fertőzéseket.