Harrison Ford 80 éves lett - ifaktor
Harrison Ford

Egészen elképesztő, de az Indiana Jones filmsorozat sztárja idén ünnepelte a 80. születésnapját.


Gondoltad volna, hogy Harrison Ford fiatal korában egészen szégyenlős volt a színpadon? A wisconsini Ripon Collage-ban kezdte el főiskolai tanulmányait, azonban filozófiát tanult és a drámaórákat csak azért vette fel mert plusz kreditre volt szüksége. Így ismerkedett meg Ford a színészettel. Első filmszerepere az Agyafúrt kasszafúrókban volt, akkoriban már kétgyermekes apukaként élte a mindennapjait Los Angelesben.

Családi helyzete miatt kénytelen volt másodállást vállalni, így kitanulta az ács szakmát. Egyik ismert ügyfele George Lucas volt, aki annyira megkedvelte őt, hogy felajánlott neki egy szerepet az Amerikai graffitiben. Minden bizonnyal az itt szerzett ismertség is hozzá segítette ahhoz, hogy megkapja Han Solo szerepét az 1977-ben megjelent Csillagok háborújában.

Keveseknek sikerült elszakadniuk a szereptől, amely beindította a karrierjüket, azonban Fordnak sikerült, ugyanis a fiatalabb nemzedék számára a színészről elsősorban Indiana Jones ugrik be.Steven Spielberg négy klasszikus filmet is rendezett Harrison főszereplésével, amelynek mindegyike kaszasiker lett.

A színész szinte egész életét végig kísérte a karakter és nemsokára újra kezébe veszi ikonikus ostorát, ugyanis 2023-ban érkezik a legújabb Indiana Jones-film, amelyet ezúttal nem Spielberg rendez majd, hanem a korábbi produkciókban is résztvevő James Mangold.

Ford egy 2013-ban adott interjújában arról beszélt, hogy szívesen visszatérne a kalandor történészprofesszor szerepében.

„Láttuk, ahogy a karakter az idők során fejlődött és tökéletesen helyénvalónak gondolom, hogy egy nagyszerű filmben visszatérjen”

– mondta akkor Ford, azt is hozzátéve, hogy Indiana Jonesnak nem kell feltétlenül annyira „akcióorientáltnak” lennie.

„Számomra az volt érdekes a karakterben, hogy volt bátorsága, esze, intelligenciája és ha ijesztő helyzetbe is került, mindig sikerült túlélnie. Ezt el tudom játszani”

– mondta.


Ne hagyd ki!