Mélyütés - ifaktor
Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal ma ünnepli 41. születésnapját. Ebből az alkalomból elhoztuk nektek a színész öt legikonikusabb filmjét.


Holnapután

A 2004-ben megjelent amerikai katasztrófafilm nem aratott nagy sikert a kritikusok körében, ám a mozikban tarolt. Mai napig sokak egyik kedvenc világvége témájú filmje. Jake igazán fiatalon, mindössze 24 évesen szerepelt a filmben.

Brokeback Mountain – Túl a barátságon

A mai napig egy igazán megosztó filmről van szó, pedig az egyik legkomolyabb társadalmi témát dolgozza fel, a homoszexualitást. A film a hatvanas évek Wyomingjában játszódik, ahol, ha valakiről kiderült, hogy meleg, az emberek képesek voltak halálra verni az utcán. Ezek a nyomasztó és ijesztő társadalmi normák között látjuk kibontakozni két férfi szerelmét.

Forráskód

Maga a forgatókönyv elég sablonos, de Jake Gyllenhaal alakítása izgalmassá teszi a művet. A film háromnegyedét feszültséggel tele figyeli a néző és amikor azt hitte már bekövetkezett a csavar, akkor jön egy még váratlanabb másik. Sci-fi rajongóknak kötelező!

Mélyütés

Ebben az amerikai sportdrámában Jake oldalán játszik Rachel McAdams is. A színész karaktere már az első perctől kezdve szimpátiát ébreszt a nézőbe és így aggódva figyeljünk a film végéig, mit fog történni vele. Főhősünket egyik tragédia éri a másik után, így a film bemutatja a egy profi sztár sportoló élete, hogyan mehet egyik pillanatról a másikra tönkre.

Éjjeli féreg

Ebben a bűnügyi-thrillerben Jake egy pszichopata újságírót játszik, akit semmit nem állít meg. Erkölcstelensége eredménye a sikere, hiszen bátran egy haldokló arcába tolja a kamerát egy jó sztoriért, ahelyett, hogy segítene rajta. Csak elképzelni tudjuk, azokat a borzalmakat, amik bekövetkezhetnek, ha egy ilyen ember kap hatalmat a médiában.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat.


Ne hagyd ki!