Járai Máté bátran kiállt elvei mellett az Instagram-oldalán - ifaktor
Járai Máté.
Járai Máté a szivárványcsaládok mellett állt ki egy Instagram-bejegyzésben. Sokan már régóta nagyon várták – az ilyen tekintetben toleránsnak gondolt – Járaitól, hogy megtegye ezt a lépést.


„NEM reklám, NEM divat, NEM propaganda. ELFOGADÁS, TOLERANCIA, EURÓPAI HOZZÁÁLLÁS, ebben hiszek és abban, hogy MINDENKINEK lehessenek azonos JOGAI. Minden kirekesztés, megkülönböztetés, megbélyegzés számomra elfogadhatatlan! ÉLNI és élni hagyni...mindenkinek könnyebb lenne!"

– írta a Jászai Mari-díjas színművész az egynemű párok magyarországi helyzetéről és jogairól.

Járai Máté már korábban is nyilatkozott a Háttér Társaság kezdeményezése, A család az család kampányról, amely kiáll a szivárványcsaládok védelmében, és például a kilencedik alaptörvény-módosítás vagy az örökbefogadás kapcsán is megszólalt.

„Nem is értem ezt a problémafelvetést, hogy egy azonos nemű pár miért ne tudná a legnagyobb szerelemben és odaadásban nevelni a gyerekeiket? Én igazából megmondom őszintén, hogy a felvetést sem értem, hogy valaki ezt miért ellenzi, vagy mitől nem normális. Sok problémával nőttem fel gyerekkoromban, de az sosem volt téma, a szüleimet sosem hallottam pejoratíve bárkit is kirekeszteni csak azért, mert azonos nemű, más vallású"

– nyilatkozta korábban a Járai Kírával közös YouTube-videójukban.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!