4 különleges jegeskávé, hogy jobban viselje a hőséget - ifaktor
kávé és laptop
Talán az új kedvence is köztük van.

Ebben a hatalmas melegben a legtöbben szívesen fogyasztanak valamilyen hűsítő italt, mint sem esznek egy meleg ételt. Cikkünkben összeszedtünk négy jegeskávé receptet, amely tökéletes azok számára, akik szívesen fogyasztanának kávét, de még nem találták meg a nekik megfelelő tökéletes édes változatot, vagy csak szimplán azoknak akiknek kávészeretőként kipróbálnának valami újdonságot.

Kókuszos jegeskávé

Hozzávalók:

1 teáskanál chiamag

50 ml kókusztej

2 adag espresso

egy evőkanál kávélikőr

½ teáskanál vaníliamag

150 ml kókusztej

2 evőkanál szirup

Elkészítése:

Első körben a vaníliarúd kikapart belsejét a 150 ml kókusztejjel feltesszük a tűzhelyre, felforraljuk, majd a mélyhűtőbe tesszük. Közben beáztatjuk a chiamagot az 50 ml kókusztejbe, majd amikor megszívta magát, a mélyhűtött kókuszos krémet és a chiamagot bedobjuk a turmixgépbe, ráöntjük a kávét és a kávélikőrt, alaposan habosra turmixoljuk, és gyorsan elfogyasztjuk az édességnek is beillő jegeskávét.

Frapppé

Hozzávalók:

jégkocka

2 adag espresso

ízlés szerint cukor

tej

levés likőr

Elkészítése:

Ha valami másra vágyunk, mint a klasszikus jegeskávé, akkor készítsünk frappét! A jeget össze kell zúzni, és a lefőtt, kihűlt kávéval egy shakerben összerázni. Ha nincs jégtörő funkció a turmixgépeden, akkor a jeget tegyük folpackba, borítsuk be konyharuhával, és húsklopfolóval zúzzuk össze. Ezután öntsük shakerbe - vagy más, jól záródó üvegbe -, öntsünk rá a cukros kávét, és addig rázzuk, amíg a jégkásás állagú nem lesz. Végül töltsük pohárba, és ha úgy szeretjük, adjunk hozzá tejet vagy egy kevés likőrt, és élvezzük az ízek kavalkádját!

Vietnámi jegeskávé

Hozzávalók:

2 adag espresso

1 adag cukrozott sűrített tej

egy marék jégkocka

Elkészítése:

A világ legegyszerűbb és legfinomabb jegeskávéja, a recept is végtelenül könnyű: egyharmad sűrített tej és kétharmad kávé, benne egy marék jégkockával. A látvány érdekében alulra kerüljön a sűrített tej és óvatosan csorgassuk rá a kávét, hogy ne keveredjen össze a két réteg, amíg el nem érkezik a jegeskávé a gazdájáig.

Vaníliás jegeskávé

Hozzávalók:

½ bögre tej

1 evőkanál vaníliakivonat

2 evőkanál szirup

2 adag espresso

egy marék jégkocka

Elkészítése:

Egy üvegpohárba tesszük a szirupot és a vaníliakivonatot, alaposan elkeverjük, majd ráöntjük a kávét. Ezután a poharat félig megtöltjük jégkockával, erre jöhet a tej, keverünk rajta kettőt és már kész is a vaníliás jegeskávé.


Ne hagyd ki!