Hírességek jótékonysága: Sztárok, akik bőkezűen adakoznak - ifaktor
Hírességek jótékonysága: Sztárok, akik bőkezűen adakoznak

Angelina Jolie karrierje során megmutatta, mennyire fontos neki mások élete és jóléte. Miután segített támogatni az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának erőfeszítéseit, a Maleficent színésznőjét 2001-ben az UNHCR jószolgálati nagykövetévé nevezték ki.


2006-ban az immár külön élő férjével, Brad Pitt-tel közösen létrehozták a Maddox Jolie-Pitt Alapítványt. A szervezet humanitárius válsághelyzetekhez nyújt segítséget világszerte. Az Us Weekly 2010-ben megerősítette, hogy az egykori pár 1 millió dollárral járult hozzá az Orvosok Határok Nélkül szervezethez.

Jolie korábban, 2012-ben a The Telegraphnak elmondta, hogy a jótékonykodás miért tölti el jó érzéssel.

"Mik vagyunk mi ebben a világban, ha nem tudunk valamilyen módon mások hasznára lenni"

- magyarázta akkor.

"Ez egy boldogabb élet. Csodálatos édesanyám volt, és általa sokat tanultam a nőkről. Nagyszerű lányaim vannak, akik sokat tanítanak nekem a nők és a kislányok erejéről. És csodálatos emberekkel találkoztam szerte a világon, akik inspiráltak és megtanítottak arra, hogy jobb legyek"

Beyoncé jótékony cselekedetei sem maradtak észrevétlenül. Még egy BET Humanitarian Award győzelemmel és a DoSomething.org Legjótékonyabb híresség címével is bizonyítja jó szándékát. Az énekesnő nem csak arra használta a platformját, hogy felszólaljon az igazságtalanság és a társadalmi problémák ellen, de megalapította a BeyGOOD kezdeményezést is.

A BeyGOOD-on keresztül a Grammy-győztes az UNICEF-fel együtt dolgozott, hogy tiszta vizet és higiéniai ellátást biztosítson a kelet-afrikai Burundiban, és segített mobil koronavírus-tesztet biztosítani a houstoni fekete közösségnek. Szervezete 2020 áprilisában a koronavírus-járvány közepette mentálhigiénés jótékonysági szervezeteknek tett ígéretet adományozásra.

"A BeyGOOD elismeri, hogy a COVID-19 világjárvány idején az alapvető dolgozókra hatalmas mentális és személyes egészségügyi terhek nehezednek"

- olvasható a honlapján közzétett nyilatkozatban.

"Nagyvárosainkban az afroamerikaiak aránytalanul nagy számban dolgoznak ezekben a nélkülözhetetlen munkakörökben, és a válság alatt és után is szükségük lesz mentális egészségügyi támogatásra, beleértve a vizsgálatokat és az orvosi szolgáltatásokat, az élelmiszerellátást és az élelmiszer-szállítást"

Shawn Mendes a maga részéről olyan szervezetekkel dolgozott együtt, mint a DoSomething.org és az Amerikai Vöröskereszt, hogy segítsen a világméretű problémák leküzdésében. Emellett 2019-ben megalapította a Shawn Mendes Foundationt, egy nonprofit szervezetet, amelynek célja, hogy rajongóit pozitív változások létrehozására inspirálja.

„Már régóta szerettem volna megtalálni a módját annak, hogy felerősítsem azokat az ügyeket, amelyek a rajongóimnak és nekem is fontosak, és segítsek, hogy a mi generációnk is hallassa a hangját"

- mondta az énekes egy Rolling Stone nyilatkozatban.

"Az alapítvány elindításával az a célom, hogy a rajongóimmal együtt dolgozzak, és mindent megtegyek azért, hogy segítsek nekik egy olyan platformot biztosítani, amely pozitív változásokat inspirál.”

Kanye West több mint 4000 játékok adományozott 2021 decemberében szülőhelyén, a Chicago Englewood városrészében tartott 4K Giveaway Toy Drive játékgyűjtésen.

"Tegnap szülővárosunk hőse, a mi Kanye nevű modern Mikulásunk felismerte, hogy szükség van az olyan városrészek támogatására, mint Englewood vagy Chicago déli oldala, és a hiányosságok pótlására azoknak a gyerekeknek, akik a tömeges bebörtönzés vagy a fegyveres erőszak miatt apjuk nélkül maradtak"

- mondta akkor Stephanie D. Coleman, a 16. kerületi tanácsos az E! Newsnak.

"Valóban kitöltötte a hiányt azzal, hogy nem csak ruhákat, hanem cipőket, játékokat, valamint friss árut is biztosított tegnap több ezer családnak Chicago déli oldalán"

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!