TOP3 karácsonyi vásár Európában - ifaktor
Adventi vásár a bazilikánál.
Európa telis-tele van szebbnél szebb karácsonyi vásárokkal, amelyek gyakran igazi mesébe illő hangulatot árasztanak. Összeszedtük a három legkülönlegesebb vásárt!


adventi vásár a budapesti Szent István-bazilikánál

Bizony-bizony ez a budapesti Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásár. Az eseményt – hivatalos nevén az Advent a Bazilikánál – tavaly előtt megválasztották Európa legszebb karácsonyi vásárának, így természetesen nálunk is az első helyet kapta meg.

bécsi adventi vásár

A szomszédos Ausztria legnagyobb múltra visszatekintő karácsonyi eseménye, a bécsi adventi vásárt talán nem kell bemutatni, hiszen a karácsonyi időszakban kötelező úti célnak számít. A „Bécsi Karácsonyi Álom” elnevezésű rendezvény keretében a Városháza előtti tér igazi mesevilággá alakul: a szervezők látványos díszkivilágítással, korcsolyapályával, körhintával, forró punccsal és téli finomsággal gondoskodnak a felejthetetlen élményről.

trieri karácsonyi vásár

Németországban több nagyobb karácsonyi vásár is van, azonban ezek közül is kiemelkedik a több mint 40 alkalommal életre hívott trieri karácsonyi vásár, amely Németország egyik legszebb ilyen eseménye. A forralt boráról is híres, romantikus hangulatú vásárt a középkorban alapított piacon, a trieri katedrális impozáns háttere előtt rendezik meg, ahol rengeteg standon lehet keresni a jórészt kézműves termékeket.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Related Articles Around the Web