Lakatos Márk rabszolgákhoz hasonlította a nőket - ifaktor
Lakatos Márk
Lakatos Márk talán nem éppen a legszerencsésebb hasonlatot választotta az egyébként abszolút jó szándékú Instagram-bejegyzésben, de mindenképpen figyelemreméltó hozzáállást tanúsított a posztjában.


Magyarország egyik legnépszerűbb stylistja és homoszexuális celebje az Instagram-oldalán fakadt ki a nők helyzetére (leginkább a poszt alapján az Arab országokban tapasztalható megkülönböztetésükre – a szerk.).

Márk kifejezve nemtetszését a nők efféle megkülönböztetésének akarva akaratlanul a rabszolgák korábbi helyzetéhez hasonlította a nőket. Ami persze némileg talán túlzás, de természetesen érthető volt így is a párhuzam.

„Csillagszórók! Nem akarok évezredes hagyományok felett ítélkezni, mert senki nem vagyok. Az iszlám társadalmat is tiszteletben tartom. Viszont hiszem, hogy minden társadalmi szerződést lehet módosítani, sőt újat írni, ha eljött az idő. Ahogy a rabszolgaság évezredes hagyományát is maga mögött tudta hagyni az emberiség és hitem szerint ezzel óriásit fejlődött az Egység irányába. A nők egyenjogúsítása is fontos lépés lenne a világon mindenhol, mert a nők elleni intézményes erőszak a férfiak azon illúziójából fakad, miszerint nekik kell irányítani a társadalmat, családot, a nőket, gyerekeket, mindent is...Nem kell. Háború sem kell. Erőszak sem kell...."

írta az influenszer.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!