Érkezik az új Marilyn Monroe film - ifaktor
Marilyn Monroe csipkeruhában
Instagram/@marilynmonroe

Érkezik az új Marilyn Monroe film

Nemrég debütált a hivatalos előzetes.


A Netflix csütörtökön megosztotta az Andrew Dominik rendezésében bemutatásra kerülő Blonde című dráma hivatalos előzetesét, amelyben Ana de Armas játszik Marilyn Monroe szerepében.

A film Joyce Carol Oates bestseller-regényén alapul, amelynek ugyanez a címe. A tény és a fikció közötti határvonalat elmosva a film újragondolja Marilyn Monroe életét, feltárva nyilvános- és magánéletét, valamint gyermekkorát, hírnevének felemelkedését és különféle kapcsolatait.

A filmben de Armason kívül Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson, Xavier Samuel, Evan Williams, Lily Fisher, Toby Huss, David Warshofsky, Caspar Phillipson, Dan Butler, Sara Paxton és Rebecca Wisocky láthatók.

„Órákig dolgoztunk ezen a filmen, minden egyes nap majdnem egy évig. (…) Elolvastam Joyce regényét, több száz fényképet, videót, hangfelvételt, filmet tanulmányoztam – bármit, ami csak a kezembe került. Minden jelenetet egy meglévő fénykép ihletett. Átgondoltuk a fotó minden részletét, és megvitattuk, mi történik rajta. Az első kérdés mindig az volt: „Mit érzett itt Norma Jeane?” El akartuk mesélni történetének emberi oldalát. A hírnév az, ami Marilynt a világ legláthatatlanabb személyévé tette, de Normát is ez tette a legláthatatlanabbá.”

– mondta korábban de Armas a Netflix Queue-nak a filmről.

A Blonde a jövő hónapban, a Velencei Filmfesztivál versenyében kerül bemutatásra, mielőtt szeptember 28-án landol a Netflixen. Addig is nézd meg az előzetest.


Ne hagyd ki!