Ezek a hétköznapi tevékenységek nyáron is formában tartanak - ifaktor
Kosárlabda a pályán

Nem muszáj edzőterembe mennünk a kalóriaégetésért.


Ebben a tikkasztó hőségben talán még nehezebb rávenni magunkat egy izzasztó edzésre, mint a hidegebb időszakokban, azonban cikkünkben megtudhatsz pár olyan tevékenységek, amit bár nem érnek fel egy konditermi edzéssel, ugyanakkor sok kalóriát égethetsz vele.

Kellemes séta

Sok esetben kint akár hidegebb lehet, mint a lakásban. Ha már nagyon nem bírod a meleget egy kis séta jót tehet, ráadásul a friss levegőnek köszönhetően jobban fog pörögni az agyad is. 30 perc normál tempójú séta nagyjából 80 kcal-t éget el.

Shopping

Ismerős az az érzés, amikor a meleg utcáról besétálsz a légkondicionált bevásárlóközpontba. Ha igen, akkor biztosan élvezni fogsz egy shopping túrát. 1 óra bevásárlás nagyjából 115 kcal-t éget el.

Kertészkedés

Nyáron sok embernek hirtelen kedve támad mindenféle zöldséget és gyümölcsöt termeszteni a kertjében, vagy egyszerűen csak az erkélyen. Ez nemcsak mentálhigiéné szempontjából pozitív, de fizikailag is előnyös. 1 óra kertészkedés nagyjából 200 kcal-t éget el.

Autómosás

Amennyiben van autónk, akkor annak a lemosása és kitakarítása is remek lehetőség arra, hogy átmozgassuk magunkat, ráadásul a nagy melegben a vizes kocsimosás még üdítően is hathat.

1 óra autótakarítás nagyjából 150 kcal-t éget el.


Ne hagyd ki!