Ewan McGregor várja, hogy Hayden Christensennel játsszon - ifaktor
Hayden Christensen és Evan McGregor a Star Wars filmből

A Star Wars-filmek egyik leghíresebb párosa Ewan McGregor és Hayden Christensen, azaz Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker.


17 évet kellett várni, hogy újra egy képernyőn szerepeljen Ewan McGregor és Hayden Christensen. A rendkívül gyorsan (teljesen érthető okokból), világhírűvé vált Star-Wars újradolgozott filmjeiben, hatalmas sikernek örvendett a két színész párosítása, melyből az utolsó filmet, 2005-ben láthattuk.

Most pedig a Disney, egy Obi-Wan Kenobiról szóló sorozatot fog kiadni, ahol újra McGregor bújik majd a bőrébe. Ez azonban még nem is lenne annyira meglepő, de az, hogy a fiatal fiút, aki Anakin néven vonult be a Jedik köztudatába, újra a „régi” színész, Hayden Christensen alakítja majd. A színészek most egy interjúban beszéltek arról, hogy milyen ennyi idő után újra együtt dolgozni.

McGregor elmondta, hogy rendkívül meglepődött, hogy ennyi idő után is, ekkora hatással voltak mindenkire azok a részek, amikben ők játszottak. Azaz a „Trilógia”. Ennek tudatában, pedig egyre inkább érdekelt volt, hogy visszatérjen a franchise-hoz és le is beszéltek egy találkozót a Lucasfilm embereivel. A színész pedig felidézte, hogy akkor ott, mit mondtak neki:

„Nézd, olvastuk, hogy nagyon szívesen vállalnád. Most szeretnénk tudni, hogy komolyan gondoltad, vagy csak udvariasságból mondtad, mert szerintünk ez egy opció lehetne. De előtte szeretnénk tudni, hogy benne lennél-e, vagy sem. Erre pedig én azt mondtam nekik: ’Ez teljes mértékben igaz!’.

Ugyanakkor Christensen visszatérése Anakinként, egy olyan vita tárgya volt, ami régóta húzódott már. A Lucasfilm elnöke Kathleen Kennedy elmondta, hogy a rajongók fanatizmusa a színész iránt olyan erős érv volt, hogy alapos vizsgálatot követően úgy döntöttek, hogy visszahozzák a bukott Jedit. A csapat ezt követően vázolta az ötletet Christensennek, aki több, mint boldog volt, hogy újra visszatérhet Anakinként.

„Az egész olyan szürreális volt. Amikor elsőként megláttam, hogy Evan újra Obi-Want fogja játszani, egy olyan speciális pillanatot eredményezett nálam, amit soha nem fogok elfelejteni.”
„Nagyon fontos volt, hogy visszahozzuk Haydent, hiszen ő adja a karakternek a velős részét.”

mondta a sorozat forgatókönyvíró, Joby Harold.

Továbbá azt is elmondta, hogy szeretnének egy felemelő, abszolút reménnyel teli szálat adni ennek az egésznek, de nincs egyszerű dolguk, ugyanis Obi-Wan nézőpontját a Sithek bosszúja után, nehéz megváltoztatni. A történetben Obi-Wan 10 évvel az esetet követően, a Tatooine-on bújkál.

Evan így nyilatkozott Obi-Wanról:

„Azt követően, ami a Jedi renddel és még inkább Anakinnal történt, elvonult és egy rendkívül megtört ember lett belőle. Ezért pedig a végletekig felelősnek érzi magát és mardossa a bűntudat.”

Az új Obi-Wan Kenobi-sorozat, május 25-én startol a Disney+-on.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!