5 tipp, hogyan ápold pattanásos bőrödet - ifaktor
5 tipp, hogyan ápold pattanásos bőrödet
woman lying on blue towel with white cream on face
Photo by engin akyurt on Unsplash

5 tipp, hogyan ápold pattanásos bőrödet

A tudatos bőrápolásról egyre többet hallhatunk különböző közösségi média platformokon, főként a TikTokon. Mi most összegyűjtöttük, hogy mi az az 5 tuti tipp, amit szakértők szerint szinte kötelező beépítened a mindennapi arcápolási rutinodba.


Arctisztítás

Nagyon fontos az ápolt bőr érdekében, hogy minden reggel és különösen este alaposan megtisztítsuk a bőrünket. Ehhez a reggeli tisztításnál csupán egy vízbázisú tisztítóra van szükségünk, este azonban a dupla tisztítás elengedhetetlen, különösen ha sminket is viselünk a nap folyamán. A dupla tisztítás lényege, hogy a vízbázisú tisztító előtt egy olajos bázisú lemosóval, vagy micellás vízzel tisztítsuk meg az arcunkat.

Rutin kialakítása

Számtalan tudatos bőrápolótól hallhattuk már, hogy fontos a reggeli és az esti rutin kialakítása. Az alap reggeli rutin elhagyhatatlan részei:

 1. Arctisztítás vízbázisú lemosóval
 2. Hidratálás a bőrtípusnak megfelelő krémmel
 3. Fényvédelem
Ezt természetesen lehet cifrázni különböző szérumokkal, azonban ha most kezdjük a rutin kialakítását, akkor kezdetben bőven elég ennyit rutinná tennünk.

Az esti rutinunkat is érdemes a bőrtípusunknak megfelelően kialakítani:

 1. Arctisztítás olajos lemosóval, vagy micellás vízzel
 2. Arctisztítás vízbázisú lemosóval
 3. Hidratálás bőrtípusnak megfelelő krémmel

Éjszakára tehetünk testesebb krémet is hidratálóként, hiszen ilyenkor tud csak igazán regenerálódni a bőrünk.

Szérumok

Az alap rutinunkat ha már kialakítottuk és pár hete alkalmazzuk, akkor érdemes a bőrtípusunknak megfelelő szérumokat is kipróbálni. A pattanásokkal küzdőknek a C-vitamin szérum reggeli rutinba és a Niacinamide szérum az esti rutinba szinte elengedhetetlen kellék. Ezen kívül a hilauron savas szérum reggeli és esti rutinba remekül tudja ápolni a bőrt.

Étkezés

Fontos elmondani, hogy a bőrünk állapotát nagyban befolyásolhatja az is, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe. Azaz milyen ételeket és italokat fogyasztunk.

Ha pattanásokkal küzdesz, akkor ezeket az ételeket és italokat érdemes elkerülni:

 • cukros ételek és italok
 • tejtermékek
 • zsíros és fűszeres ételek
Ételek, amik segítik bőrünk ragyogását:
 • friss zöldségek és gyümölcsök
 • avokádó
 • hidegen préselt olajak

Víz

Talán a legtöbbet emlegetett pont a vízfogyasztás. Nem csak a bőrödnek segítesz, ha megfelelő mennyiségű vizet fogyasztasz napjaid során, de az egészségednek úgy általában sokat számít, ezért ez egy elmaradhatatlan pont.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!