Ez Sáfrány Emese tippje a szülőknek - ifaktor
Sáfrány Emese gyermekével az utcán
Sáfrány Emese először mutatta meg a balesetben megsérült arcát
Instagram/ @safrany_emese_

Ez Sáfrány Emese tippje a szülőknek

Sáfrány Emese a legújabb Instagram-bejegyzésében talán sok friss anyukának és apukának segíthet elkerülni a kisbaba altatása okozta kellemetlenségeket.


Sáfrány Emese egy olyan trükköt osztott meg a követőivel a legújabb Instagram-bejegyzésében, amelyt talán sok szülő hasznosnak találhat. Hiszen minden családban, mikor kisgyermek érkezik az altatás sokszor stresszesé tud válni a szülők számára.

De Emeséék esetében már egy bevett rutinnak köszönhetően ez már szinte egyszerű feladat. Követői kérésére pedig el is árulta az édesanya, hogy ők hogyan érték el, hogy kisbabájuk magától elalszik.

,,Rengetegen kérdeztétek, hogy csináltuk, hogy Nolent nem kell altatni, és magától elalszik az ágyában. Mielőtt tovább mennék azon, hogy szoktatás kérdése, szeretném hangsúlyozni minden baba más. Azért leírom mi hogy csináltuk, hátha másoknak is segít a mi példánk. Nolen sokáig ringatva aludt el, mint a babák nagy része, amit főleg rugós baba hintában oldottunk meg. Első lépésként bárhol aludt is el, elkezdtük áttenni az ágyába (ha erre felébredt újra elaltattuk, és ismét megkíséreltük az ágyba tenni). Következő lépés, amikor bárhogy kifejezte, hogy álmos betettük a helyére, simogattuk, cumit adtunk neki (mi csak alváshoz adunk neki), és esetleg valamilyen zenét, fehér zajt tettünk be neki. Majd egyre kevesebbet segítettünk neki, hagytuk kicsit “nyüglődni”, ha sírt, csak akkor mentünk oda (de sírni sosem hagytuk!!!!, és ezt a módszer egyáltalán nem is javaslom). Aztán előbb utóbb megtanulta, hogy ott vagyunk vele akkor is, ha nem lát, biztonságban van és az ágyában elaludni nagyon jó dolog.”

-írta Emese az Instagram-bejegyzésében.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat.


Ne hagyd ki!