A valaha volt top5 legijesztőbb horrorfilm - ifaktor
A valaha volt top5 legijesztőbb horrorfilm

Sokszor az igazán jó horrorfilmek, nem attól kiemelkedőek, hogy rendkívül ijesztőek, hanem attól, hogy olyat mutatnak, ami még hetekig akár évekig velünk maradnak és néha hosszú idő elteltével is rosszat álmodunk tőlük. Cikkünkben bemutatjuk az a nemzetközi listát, amely a valaha volt legijesztőbbnek minősített filmeket tartalmazza.


​Az ördögűző (The Exorcist, 1973)

A közel 50 éve készült "Az ördögűző" című film még mindig egy klasszikus és továbbra is minden idők egyik legfélelmetesebb filmje. Ez egy olyan film, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha egyszer láttad – beleértve Regan (Linda Blair) 180 fokos fejfordítását. Valóban félelmetes, a cselekmény egy fiatal lány körül forog, akit megszáll egy gonosz démon.

​Az élőhalottak éjszakája (Night of the Living Dead, 1968)

Az ezer utánzatot elindító húsevő zombifilm, George Romeo "Az élőhalottak éjszakája" ugyanolyan hátborzongató és nyugtalanító, mint 1968-ban. Az eredeti fekete-fehér változat továbbra is a legjobb, úgyhogy ne elégedjünk meg bármi mással.

Örökség (Hereditary, 2018)

Ha valaha is szeretted kidugni a fejed az ablakon autózás közben, soha többé nem fogod ezt megtenni az „Örökletes” című film megtekintése után. A Toni Collette és Gabriel Byrne főszereplésével készült horrorfilm túlzottan felkavaró.

A boszorkány (The Witch, 2015)

A 17. századi New England-ben egy puritán család egy elszigetelt földterületen telepszik le egy boszorkány által lakott erdő közelében. Egy csecsemő eltűnik. Aztán a család legidősebb lánya, Thomasin (Anya Taylor-Joy) furcsán kezd viselkedni. Ez új szintre emeli a Hansel-and-Gretel ügyet.

A texasi láncfűrészes mészárlás (The Texas Chain Saw Massacre, 1974)

Még csak eszedbe se jusson enni, mielőtt megnézed ezt a 70-es évekbeli hátborzongató horrorfilmet egy családról, amely karriert csinál abból, hogy idegeneket farag ki láncfűrésszel. A "Texasi láncfűrészes mészárlás" a slasher horror műfajának egyik fő darabja.


Ne hagyd ki!