Szépen fejlődik Bódi Sylvi ágyása - ifaktor

Korábban már megírtuk, hogy Bódi Sylvi az utóbbi időben új fantasztikus hobbijának, a kertészkedésnek él. Legújabb bejegyzésében megmutatta nekünk, hogy milyen állapotban van most a szépséges kiskertje.


Sylvi legújabb Instagram-posztjában egy remek fotósorozatot osztott meg, amiben láthatjuk, hogy legutóbbi kertészkedős bejegyzése óta, mennyit változott és mennyi élettel telt meg kertje.

A népszerű modell elárulta bejegyzésében, hogy a zöldségek és gyümölcsök termesztése mellett mindenképp szeretett volna virágokat is ültetni, hiszen azok megvédik terméseit a kártevő rovaroktól és egy szuper ötletet is adott az ehető virágokkal, amikkel remekül fel lehet dobni a salátákat.

Követői imádják Sylvi kiskertjét és rendszeresen kérik kommentekben, hogy szóljon még több poszt Sylvi oldalán az ágyásokról.

„Nagyon jó érzés volt nézni és asszisztálni ahogy fejlödnek a növények az ágyásokban. Minden reggel izgatottan keltem és az elsö dolgom az volt, hogy szaladtam ki a kertbe megnézni öket. 🍅🌱 Általában Simba is velem tartott, hogy ö is közelebbröl szemügyre vehesse a dolgokat. 🐱
A jó földnek, megfelelö növénytársításnak és gondoskodásnak köszönhetöen a cukkini turbóba kapcsolt, egyik virágot hozta a másik után. 🌼 A paradicsomon is napról napra egyre több kis zöld "golyót" fedeztem fel.
A 7.-8. képen látszik, hogy elég nagy a veteményesem és jó sok földdel kellett feltölteni, hogy egyenletes legyen a talaj. Boldogsággal töltött el, hogy tudtam, hogy jó sok hely van még ágyásokat elhelyezni.
☺️ Azokon a részeken, ahova az elsö ágyások kerültek már szépen nött a fü, már vágni is kellett. Én egy olyan kiskertet álmodtam meg, ahol a mindenféle finom zöldség és gyümölcs mellett sokféle virág is helyet kap. Itt azon kívül, hogy melyik tetszett, tudatosan is választottam. Emlékeztem, hogy anno nagypapám is nem véletlenül ültetett a veteményes köré különbözö virágokat! 🌼🌸 Ezek a virágok egyrészt vonzák a méhecskéket, akik poroznak. Mások taszítják a rovarokat, kártevöket. Vagy éppen magukra terelik öket. Így lett nekem jó sok büdöském, rézvirágom (Zinnia), körömvirágom, stb. A számtalan virág között voltak ehetöek is, mert azokkal nagyon jól fel lehet dobni pl. egy salátát is. 😊
A jó kis termöföldben nem csak a zöldségek fejlödtek, hanem a gyom is nött, mint a gomba...
😐 Bár bizonyos gyomokat jó meghagyni, mert védik a növényt, de ebben a témában annyira nem mélyültem el...viszont az esztétikai érzékemet egyre jobban zavarták a mindenféle gyomnövények... 😬 Arról nem is beszélve, hogy egyre több idöt vett igénybe a gyomlálás. Az se tetszett, hogy a rendszeres locsolás ellenére is gyorsan száradt ki a talaj felszíne, s olykor repedezett is volt. Tudtam, hogy erre a dologra sürgösen ki kell találni valami megoldást, mert mi lesz így a júliusi kánikulában...?! 🤔 S ekkor ismerkedtem meg a talajtakarásos módszerrel...amiröl a következö kertészkedös posztom szólni fog"

– olvashatjuk Sylvi bejegyzésében.

A képek ide kattintva láthatóak.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Friss

Íme az iFaktor tehetségkutató második fordulója! Szavazz, hogy ki jusson tovább!

Hivatalosan is megkezdődött az iFaktor tehetségkutató második fordulója, melyben 32 versenyző fog párbajozni egymással. Lássuk, hogy ki a következő két párbajozó! Szavazz a lap alján, a számodra legszimpatikusabb versenyzőre és juttasd tovább!

A szavazók között pedig kisorsolásra kerül egy:

  • Xiaomi Mi Smart Band 5 aktivitásmérő
ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!