Szokatlan kisállatok – a sündisznók és társaik - ifaktor
alpaka

Hozzászokhattunk már, hogy kisállatok szerepelnek a közösségi médiákban, sőt ezen állatok leginkább a kutyák és macskák világából kerülnek a látókörünkbe. Ebben az összeállításban felsorakoznak az állatvilág legkülönfélébb élőlényei, akik népes követőtáborra tettek szert.1, Az első helyen rögtön két állatot is találunk, hiszen a selyemmajom párosnak, Diddy Kongnak és Yeti Kongnak közös Instagram-oldala van. Yeti neve megtévesztő lehet ugyanis pont, hogy ő a kisebbik maki kettejük közül, de egyikőjük sem egy gorilla mondanunk sem kell. 898 ezer követővel rendelkeznek.

2, Jill, a mókus következik a sorban. Vele szintén találkozhatunk bárhol szerte az országban, de borzasztóan ritka, hogy egy mókust háziállatként neveljen valaki. Jillnek azonban minden bizonnyal a lehető legjobb dolga van a gazdája kezében – a fotók erre a tanúbizonyság. Jill mindennapjait 734 ezer ember követi.

3, Harmadik állatunk sokak kedvence az alpaka. Egy végtelenül barátságos láma-szerű, de valójában dél-amerikai teveféle, akit főleg nagyon bársonyos, selymes gyapja miatt tartanak. A leghíresebb alpaka a földön pedig nem más, mint Alfie.

„Ő az alpakánk, Alfie, és itt vannak a kis külvárosi kalandjaink. Van kérdés?"

– szerepel Alfie bemutatkozó szövegében az Instán, ahol 579 ezer követője van.

4, Negyedik versenyzőnkkel itthon, Magyarországon is találkozhatunk akár a kertünk végében, netán az erdőben barangolva, ő pedig a süni. Monaka és Azuki pedig a sündisznók neves képviselői, akik 430 ezer követővel rendelkeznek. Mellesleg Azuki Monaka édesapja, így apa-lánya közösen töltik a napjaikat.

5, Újabb állat, akit jól ismerünk, habár leginkább nem kis kedvencként, hanem haszonállatként, ez a jószág pedig nem más, mint a malac. Napjainkban már egyre elterjedtebb, hogy malackát tart valaki kedvencként, ilyen kisdisznó, Hamlet is, akinek 364 ezer követője van az Instán, és meg is érdemli, hiszen mindig újabb és újabb ruhákban virít a fotókon. Igazi divatdiktátor!

Ne hagyd ki!