​The Voice – Magyarország hangja - ifaktor
A Star Academy zsűrije: Vastag Csaba, Keresztes Ildikó, Király Viktor, Pásztor Anna
Az RTL Klub és a TV2 majdnem minden évben elindít valamilyen tehetségkutató műsort, amik általában nagyot mennek és a saját műsorsávjukban a legnézettebbek lesznek. Azonban nem mindig van ez így, főleg a TV2 jár élen a megbukott tehetségkutatókban, de az RTL-nél is találtunk ilyet.

Star Academy

Nem is kérdés, hogy a legnagyobb bukás egyértelműen a Star Academy volt, amiről mindent elmond, hogy időközben kellett radikális változtatásokat végrehajtania a műsoron a TV2-nek. Aki nem emlékezne a Star Academy az énekes tehetségkutatót és a realityt ötvözte amerikai mintára, ráadásul a magyar kereskedelmi tévézés egyik legdrágább vállalkozása volt, amire egy külön stúdiókomplexumot is felhúztak. A műsor főműsoridőben ment a csatornán, de átlagban mindössze a 18-49-es korosztály 5%-a nézte. Ugyanebben az időben az RTL Klubon az Éjjel Nappal Budapest (22,8%) és a Barátok Közt (22,4%) is brutálisan megverte a műsort. De volt olyan este, amikor a Coolon a Dr. Csont ismétlése is 7,3%-ot produkált. Ezért ebből a tehetségkutató realityből pár hét után végül csak a hétvégi éneklés maradt meg. A Star Academy győztese Szőcs Renáta lett.

Hungary’s Got Talent 

Van olyan, hogy egy Simon Cowell által kitalált produkció nem jön be Magyarországon, az X-faktor óriási siker volt és 2021 őszén már a 10. évada fog elindulni az RTL Klubon, az Amerikában és Nagy Britanniában szintén nagyon népszerű Got Talent viszont itthon nem járt sikerrel. Valószínűleg a műsor bukásához hozzájárult az is, hogy már korábban 4 Csillag születik évad is végigment, a Got Talent műsorok lényege pedig ugyanaz. A zsűri is elég érdekesen lett összeválogatva, a Kovács Patrícia, Horgas Eszter, Csuja Imre, Linczényi Márkó négyes messze van minden idők legjobb zsűrijétől, egyetlen húzónevet sem tudott megszerezni az RTL a műsorhoz. A műsort egyébként a Dirty Led Light Crew nyerte meg, valószínűleg ez a név a műsorral együtt nem sok emberhez jutott el.

​The Voice – Magyarország hangja

A The Voice ugyanahhoz a holland producerhez köthető, aki a Big Brothert is kitalálta és a műsor rengetek országban óriási sikerrel ment. Amerikában például már 20! évadnál tartanak, de Hollandiában 11, Lengyelországban 11, az Egyesült Királyságban 10, Bulgáriában 7 stb, míg Magyarországon mindössze 1 évad ment végig. Pedig a személyes véleményem alapján az egyik legjobb tehetségkutató volt és a legtöbb helyen működik is a formátum. A Megasztár sikere után 2012-ben ez a váltás nem jött be a TV2-nek, a következő kísérlet pedig a Rising Star volt, ami szintén csak 1 évadot élt meg. Azóta nem nagyon kísérletezik sem a TV2 sem az RTL Klub. Előbbi rátalált a Sztárban Sztárra, ami jól bevált és a tehetségkutatókat is aköré húzza fel, az RTL pedig az X-faktort maxolja ki továbbra is.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!