A TikTok veszélyes – óvintézkedéseket léptet életbe a cég - ifaktor
tik tok maszkkal

A kihívások, életveszélyes mutatványok és kreatívabbnál kreatívabb, de ugyanakkor roppant meggondolatlan cselekvések, javában hozzájárultak a TikTok mostani sikeréhez.


Mióta a TikTok ül a videó és social media-ipar képzeletbeli trónján, számos ember esett áldozatául az ott fellelhető tartalmaknak. A fiatalabb felhasználók között futótűzként terjedő kihívások és egyéb mutatványok, kreatívabbnál kreatívabb utánzása, olykor súlyos sérüléseket, életeket követel.

Egy új felmérés adatai szerint, a világ minden tájáról, több mint 10 ezer tini felhasználó, szülők és tanárok is vettek már rész valamilyen TikTok kihívásban. A TikTok szerint a megkérdezettek közül a tinik 31%-a érintett ezekben. 48% azt mondta, hogy ezek a kihívások ártalmatlanok és biztonságosak. 32% mondta, hogy az a tapasztalatuk, hogy van némi rizikó is ezekben a challengekben, 14% pedig úgy nyilatkozott, hogy nagyon rizikós és veszélyes ilyenekben részt venni, míg 3% pedig rettentő veszélyesnek ítélte meg ezeket.

Ugyanakkor a felmérés azt is kimutatta, hogy a tinik 46%-a szeretne még több információhoz jutni egy-egy ilyen kihívás teljesítése előtt, míg 31%-át a megkérdezetteknek rosszul érint ez, ugyanis az álhírektől, az öngyilkosságoktól megijednek.

Ezen eredmények fényében a TikTok most azon dolgozik, hogy a felhasználási feltételeit megerősítse és szigorítsa, hogy egy biztonságosabb környezetet teremtsen a felhasználóknak. A felületen már egyre kevesebb álhírt és veszélyes tartalmat lehet találni, de szeretnének még több ellenőrzést és szűrést bevezetni, hogy esélyt se adjanak ilyen jellegű tartalmakból származó sérülések bekövetkezésére.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!