TikTok-trendnek köszönheti az életét egy elrabolt lány? - ifaktor
TikTok applikáció
Tavaly a koronavírus okozta karantén ideje alatt terjedt el az a kézmozdulatsor, amely most részben megmentette egy elrabolt amerikai lány életét.


Sok felhasználó TikTokon ismerhette meg először azt a segélyhívó kézjelet, amelyet egy elrabolt lány Kentuckyban alkalmazott. A fiatal lány – kinek nevét nem árulták el - egy másik autót vezető nőnek jelzett, mire az felismerte segélykérést és értesítette a rendőrséget.

A rendőrök a helyszínre érkezve megtalálták a lányt és annak elrablóját is. A férfi jelenleg is a Laurel Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben van. A 16 éves lány pedig hazajuthatott családjához.

Az említett kézjelet a családon belül bántalmazott személyek segítségére találták ki, még a koronavírus okozta karantán alatt és a TikTokon terjedt el. Azért pont abban az időszakban, mivel a bezártságnak köszönhetően sokan az átlagosnál több időt töltöttek otthon bántalmazójukkal. A kézmozdulat lényege, hogy az áldozat úgy tudjon jelezni, hogy annak bántalmazó ezt ne vegye észre.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!