Tömegek tüntettek a Parlament előtt- a pedofiltörvény melegellenes módosításai miatt - ifaktor
Parlament előtti tüntetés

Végeláthatatlan tömeg tüntetett tegnap a Parlament előtt az újonnan bevezetett törvénymódosítás miatt.


Az Index stábja a helyszínen közvetített, fotókat és interjúkat készített a résztvevőkkel, többek között Pál Marci, #acsaladazcsalad és a Szivárványcsaládokért Alapítvány aktivistája is felszólalt és színpadra állt.

Normális helyzetben nem kellene színpadon állnia, hanem a vacsorához készülődnének a kisfiával és a férjével. Normális helyzetben nem kellene dühöt, szomorúságot és szorongást érezniük. Normális politikus nem mosná össze a szivárványcsaládokat a pedofilellenes törvénnyel. Közel ezer szivárványcsalád él a hivatalos adatok szerint, de ennél jóval többen lehetnek.

- mondta a tömegnek Marci.

Papp Gergely, az RTL Reggeli műsorvezetője a következőt nyilatkozta az Indexnek:

Megint egy újabb bizonyíték arra, hogy a többi országhoz, akár a szomszédainkhoz is képest mennyire el vagyunk maradva, vagy mennyire visszafele működnek a dolgot. A világban éppen kezdenek nyitni a témában, egyfajta elfogadási hullám indul. Meghökkentő, hogy idehaza nem.
A Margit híd budai lábánál éveken át volt egy falfirka:
„ha tiltással nevelsz, hazudni tanítasz"
Ez a felirat úgy emlékszem még a rendszerváltás előtt került oda, azóta letörölték . Ez annyira visszaadja, hogy ez a mostani csapat, aki a régi rendszert leváltani akarta, egy demokratikus változást ígért megvalósítani, egyszerűen mindenben visszafelé fordul, és visszafelé megy.
A pedofilellenes törvény eredeti szándékával egyetértek. Amivel nem értek egyet az a gyermekbántalmazás összemosása a homoszexualitással. Azt érzem, van egy törvény ami elfogadott mindenki részéről; majd az utolsó pillanatban szuszakolnak bele valamit, ami merőben más, rettenetesen sértő, és nélkülözi minden tekintetben az alapvető emberi jogok tiszteletben tartásást. Aki ugyanis a saját neméhez vonzódik, az a pedofilokkal ellentétben nem követ el bűncselekményt. Az nem valamiféle bűn, hanem egy fele született adottság, amin hiába akar, nem tud változtatni.
Rengeteg meleg barátom van, mindegyiket rendkívül tisztelem bátorságáért, hogy önazonosan él. Soha nem éreztem azt, hogy akár rám, akár a környezetben lévő kiskorúakra veszélyt jelentenének. Ráadásul a megfogalmazás (öncélú mutogatás, propagálás) kezelhetetlen, ki tud ezek alapján egyáltalán meghatározni egy viselkedést. Ha valaki meleg, és önazonosan jelen van, mikortól jelent propagálást vagy reklámozást a viselkedése? Egyszerűen el lehetne már fogadni, hogy ő így teljes, ahelyett, hogy ebben veszélyt látunk.
Az egészet értékelve: mélyen együttérzek azokkal a melegségüket megélni kívánó emberekkel, akiket felzaklat és felháborít ez a mostani próbálkozás. Tökre jó lenne az éppen nyitó és európai világhoz hasonulni ebben, nem pedig a rendszerváltás előtti rettegés éveit megidézni.

Továbbá sokak mellett kifejtette gondolatait Kovács Patrícia, színésznő és Lakatos Márk, LMBTQ-tag is az Indexnek.

Az a törvényjavaslat gyalázatos módon mossa össze a pedofíliát a homoszexualitással. A volt férjemmel, a párjával és a gyerekemmel együtt jöttünk el a demonstrációra. Azért hoztuk el a lányunkat is, hogy megmutassuk neki, milyen sokszínű a világ. Óriási károkat okozunk a gyerekeinknek, ha nem kommunikálunk velük a homoszexualitásról. Akik olyan retorikát használnak, ami bűnösíti azokat a fiatalokat, akiknek bármilyen értelemben vett indentitásbeli problémájuk van, maguk válnak bűnössé, hiszen súlyosan és megbocsáthatatlanul ártanak a gyerekeknek.


- nyilatkozta Patrícia.

Azt gondolom, hogy a pedofíliát és a homoszexualitást egy törvényben szabályozni olyan szintű baromság, mintha a tbc-vakcinát és a pedofíliát egy törvény szabályozná, pedig ott legalább mind a kettő a gyerek érdeke lenne. Aki ilyet csinál, az vagy csekély szellemi képeségekkel bír, vagy szándékosan kihasználja azt, hogy ezzel a csúsztatással sok embert meg tud vezetni, akik teljesen tájékozatlanok a témában, és akiknek az indulatait ki lehet használni. Az előzőekből tisztán látszik, hogy ez száz százalékban politikai akció a választások előtt, amiben egy pozitív célt – a gyermekek védelmét és a pedofília büntetését – politikai érdekből összemossák az amúgy elég nagyarányú magyar homofób közösség hergelésével.
Egyáltalán nem vagyok jártas a politikában, de azt nagyjából érzem, hogy a négy-öt százaléknyi meleg – ami minden populációban jelen van – valószínűleg nem Fidesz- szavazó, hanem liberális eszméket támogat. A Jobbik egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Tehát szerintem a Fidesz azért száll bele egy radikális gyűlöletkeltésbe, mert a Jobbiktól akar elvinni radikális szavazókat.
Mivel a két témát összemosni teljesen elmebeteg dolog, ezért maradjunk a melegekre vonatkozó résznél. Ebben azt tartom fontosnak megjegyezni, hogy az a négy-öt százaléknyi meleg az egész magyar társadalomban, így a Fidesz–KDNP politikai közösségében is nagy valószínűséggel jelen van. Tehát a kormányoldalon ott élnek a Szájer Józsefek, csak lehet, hogy más néven hívják őket. Ami még ennél is fontosabb, hogy a meleg közösség részei a kormánypárti képviselők gyerekeinek egy része. A homoszexualitással vagy bármilyen orientációval elsősorban tinédzserkorban szembesülnek a gyerekek. Így a kormánypárti képviselők meleg tinédzserkorú gyermekei is beletartoznak abba a közösségbe, akiktől ez a törvényjavaslat meg akarja vonni a nyilvánosságot, a segítséget, az elfogadó szeretetet. Gyakorlatilag saját gyermekeiket is megalázzák, veszélyeztetik, adott esetben pszichés zavarok vagy öngyilkosság felé taszítják.
Biztos vagyok benne, hogy egyetlen szülő sem akar ártani a gyerekeinek vagy a bajtársa gyerekének vagy a közösségében található gyerekeknek. Úgyhogy ha más nem is érdekli őket, legalább ebbe gondoljanak bele, és teremtsék meg a saját meleg gyerekeiknek az elfogadó közeget, biztonságot és a méltóságteljes kamasz-, illetve felnőttkort.

- Lakatos Márk pedig a fent olvasható sorokat tette hozzá.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!