Top 5 nyugdíjas Instagram-sztár határon innen és túl - ifaktor
arató andrás a hide the pain mosollyal az arcán

A 21. században, az internet korában szinte minden fiatal rendelkezik minimum egy, de inkább több közösségi média fiókkal. Na, de mi a helyzet az idősekkel?! Ebben az összeállításban öt külföldi és magyar internetsztárt gyűjtöttünk össze.


Csonka András

Nagyi ki van akadva megint😂😂 #vicces #nagyi #humor #nemvagyoknormalis #orulet

www.tiktok.com

A magyar színész-műsorvezető talán épphogy az idősebb korosztályhoz sorolható, hiszen még csak az 56. életévét tapossa (januárban lesz 56 éves – a szerk.). A Ding-Dong dalszerzője, azonban korosztályától szokatlan terepen aktív – így a listában is kivétel valamelyest –, ami a közösségi felületeket illeti. Csonka a TikTokra robbant be, amely jelenleg talán a legfelkapottabb trendeknek ad otthont.

Arató András

Arató András, azaz Hide the Pain Harold a villamosmérnök, akiről nem túlzás, ha azt mondjuk világhírű, ugyanis mémjei elterjedtek szinte mindenhol, hála a világhálónak. András eredeti szakmája villamosmérnök, amelyet egészen nyugdíjba vonulásáig űzött is. Mióta internetes mémjeiről ismerté vált, igazi hírességgé nőtte ki magát. Külföldre is gyakran hívják, de itthon is nagy népszerűségnek örvend. Legutóbb az Álarcos énekes előző évadában szerepelt a tévéképernyőn, ahol ő volt a Szörnyecske jelmez alatt.

George Takei

Takei leginkább arról ismert, hogy Hikaru Sulu-t alakította az eredeti Star Trekben a 60-as években. Újabban felépítette az Instagram-oldalát, ahol jellemzően humoros és politikai tartalmakat tesz közzé több mint egymilliós rajongótábora számára. Takei kiadott egy könyvet is a közösségi médiával kapcsolatos tapasztalatai alapján, és továbbra is az egyik legnépszerűbb idős influenszer.

Helen Winkle

Az Instagramon Boddiewinkle néven ismerté vált 92 éves (!) médiaszemélyiségnek brutális követőbázisa van. Helen a "Stealing Your Man Since 1928" című írásával robbant be a közösségi média felületeken. Küzd az ageism (életkor miatti diszkrimináció – a szerk.) ellen, illetve a marihuána legalizálása mellett is harcol többek között.

Lyn Slater 

Lyn Slater 2014-ben kezdte el divatblogját. Az ipar kevésbé ismert tehetségeiről írva, közösségi média jelenléte jelentős mértékben növekedett, csak az elmúlt évben több mint kétszeresére nőtt követőinek száma. Érdekesség, hogy Slater eredetileg egyetemi tanár, s korábban pszichológiát oktatott a Fordham Egyetemen.


Ne hagyd ki!