Top3 befuccsolt tehetségkutató Magyarországon - ifaktor
Rising Star TV2.
A befuccsolt alatt leginkább azt értjük, hogy nem volt folytatása az adott műsornak, tehát végső soron nem érte meg, hogy elkészítsenek egy következő évadot is az adott tehetségkutatóból.


Az X-Faktor egyszerűen tarol a magyar piacon, hiszen immár 10 éve töretlen sikerrel fut a képernyőn, és megélt három mentorgarnitúrát is. Azonban nem mindegyik magyarországi tehetségkutató volt ilyen szerencsés. Nézzünk három tehetségkutatót, amely nem működött a hazai közönség előtt!

The Voice

A műsorban kifejezetten nívós szakmai zsűri jött létre: Caramel, Malek Andrea, Somló Tamás és Mező Mihály személyében, viszont a hazai közönség nem fogadta kitörő lelkesedéssel a műsort, amelynek Szabó Kimmel Tamás személyében egy tapasztalatlan műsorvezetője is volt. Pál Dénes miatt azért részben sikeresnek is mondhatjuk a The Voice első és mindeddig egyetlen hazai évadát, hiszen ő volt az, aki 2013-ban megnyerte a műsort. Később Agárdi Szilviával duettet énekelve indultak A Dal 2013-ban, a Szíveddel láss című dallal, amellyel a verseny döntőjéig jutottak el. Egy évvel később az énekes ismét bekerült A Dal döntőjébe Brave New World című dalával. Új oldalát ismerhették meg a nézők, mikor 2014-ben részt vett a Sztárban sztár műsorában, ahol végül ő lett az ország legsokoldalúbb előadóművésze. Az ő sikereinek ellenére, maga műsor a hazai közönség előtt nem szerepelt jól, sem nézettség tekintetében, sem pedig népszerű énekesek „kitermelésében". Pál Dénesen kívül, csak Veres Mónika „Nika" és Berkes Olivér nevét ismerhetjük napjainkban is.

Rising Star

A The Voice első évadának befejezése után sokáig úgy tűnt, hogy lesz második évad is, mivel már az előválogatók is megkezdődtek. A második szériában a hírek szerint Somló Tamás és Malek Andrea már nem kapott volna helyet a mesterek között, ám a TV2 mégsem indította el magát a produkciót sem, helyette inkább a Rising Star című tehetségkutatót tűzték képernyőre. Itt már komolyabbra vette a figurát a TV2, hiszen a hatalmas díszlet önmagában és emiatt a stúdió kialakítása önmagában is nagy költségekkel járt. Éppen azért a show műsorvezetését két népszerű házigazdára bízták: Ördög Nórára és Majkára, míg a zsűritagok pedig Kerényi Miklós Gábor, Pásztor Anna, Feke Pál és Mező Misi voltak. A műsorból ismerhetjük Péter Srámeket, Singh Vikit és Fehérvái Gábor Alfrédet is. A műsor nézettsége a The Voice-szal ellentétben a döntőig fennmaradt, sőt a legtöbben éppen a finálét nézték, de mégsem született több évad a kereskedelmi csatornán.

Hungary's Got Talent

Az X-Faktorhoz hasonlóan ez is Simon Cowell fejéből pattant ki, azonban az előbb említett műsorhoz képest kevésbé nyerte el a nézők tetszését, így kockázatos lett volna egy esetleges második évaddal előrukkolni. A műsorvezetők – a brit változathoz hasonlóan – egy férfi duó: Dombóvári István és Sebestyén Balázs voltak, akik egyébként nagyon jól működtek a képernyőn együtt. A zsűrit Csuja Imre, Horgas Eszter, Kovács Patrícia és Linczényi Márkó alkotta, akiket sok kritika is ért, mondván nem eléggé ismertek. A műsorból talán Badár Sándor fia, Tamás az, aki ma is benne van a köztudatban. Mindenesetre, ha másra nem is, arra jó volt a tehetségkutató, hogy a döntőben jelentették be, 2016 őszén elindul az X-Faktor hatodik évada.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!